Yüksek Öğrerim Kurumu Açıkladı Transkript e-Devlet'ten Alınacak

Kıymetli Öğretmenlerimiz , Değerli Velilerimiz , Sevgili Öğrencilerimiz

YÖK, transkript belgesinin Türkçe ve İngilizce olarak çift dilde e-Devlet kapısı üzerinden kolayca temin edilebilmesi için çalışmaları tamamladı. Artık öğrenciler, transkript belgelerini YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak "Transkript Belgesi Sorgulama" kısmından ücretsiz temin edebilecek.

Lisans ve lisansüstü öğrencileri ve mezun olacak öğrenciler artık transkript belgelerini YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak "Transkript Belgesi Sorgulama" kısmından ücretsiz temin edebilecek.

Önceki yıllarda mezun olan öğrencilerin transkript belgeleri de üniversitelerin imkânları doğrultusunda yapılacak ek çalışmalar neticesinde üniversiteler tarafından e-Devlet sistemine yüklenecek.

Transkript belgesi e-Devlet kapısı üzerinden verileceği için kişi ve kurumlar açısından daha güvenli olacak. Bu sayede sahte transkript belgelerinin çıkarılması neredeyse imkânsız hale gelecek.

12.05.2021 213