Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Okullara Başvuru E-Kılavuzu 2021

Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Okullara Başvuru E-Kılavuzu 2021

Bu kılavuz, 7 Eylül 2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 20, 25 ve 39 uncu Maddeleri hükümlerine göre güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alımı ile ilgili usul ve esasları belirlemek için hazırlanmıştır.


Güzel sanatlar liseleri, öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve becerilerkazandırarakgüzel sanatlar alanında,spor liseleri ise öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırarak, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan yetiştirilmesinde kaynaklık etmek amacıyla açılan, öğretim süresi 4 yıl olan okullardır.


Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri Yetenek Sınavı Puanına göre öğrenci alır.


Hafızlık Programı/Projesi Yetenek Sınavlarında uygulanacak Sınav Usul ve Esaslarının belirlenmesi ve duyurulması Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce yapılacaktır.


Ortaokulu,imamhatiportaokuluveya bünyesindeözelilköğretimprogramıuygulananAraştırma,Geliştirme,EğitimveUygulamaMerkezi'ni 20212022 eğitim ve öğretim yılında bitiren öğrenciler bu okullara başvuru yapabilir.


Güzel sanatlar liselerinde; görsel sanatlar, müzik, Türk halk müziği, Türk sanat müziği bölümlerinde eğitim verilir.


Spor liselerinde bireysel ve takım sporları ile ilgili eğitim verilebildiği gibi voleybol, futbol, güreş, basketbol gibi belirli bir tema üzerinde de eğitim verilebilmektedir. Yeni yapılan düzenlemeyle spor liselerinden mezun olan öğrencilere 1. Kademe Antrenörlük (yardımcı antrenör) Belgesi verilecektir.

Yetenek Sınavı ile öğrenci alınan okulların başvuru süreci Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme işlemleri başlamadan önce tamamlanacaktır. Bu okullara kesin kaydı yapılan adaylar diğer okul türlerini tercihedemeyecektir. Ancak,adaylar Yetenek Sınavı sonucuna göre kayıt yaptırdığı okuldaki kaydını iptal ettirmesi durumunda başka okul türleri için tercih yapabileceklerdir.


MEB 8383 Mobil Bilgi Servisi üyelerine, Yetenek Sınavı süreçlerinde Kısa Mesaj Servisi (SMS) ile de bilgilendirme yapılabilecektir.


Sokağa çıkma kısıtlamalarının devamı halinde; Sınav Komisyon üyeleri ve görevli personel görev belgelerini, sınava girecek adaylar sınava giriş belgelerini ibraz etmeleri şartıyla öğrenci/velisi bu kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

13.06.2021 722

Klavuz için lütfen TIKLAYINIZ meb_iys_dosyalar/34/13/758711/dosyalar/2021_06/13130420_2021-KLAVUZ_16234377095981311.pdf

Kaynak: mtegm.gov.tr