Yaratıcılığı Geliştirmek İçin Oyunla Öğreniyoruz

Oyun, çocuğu geleceğe hazırlayan bir etkinliktir. Küçük çocuğun kendi bedeni ile oynarken yaptığı hareketler onu yakalamaya ve yürümeye hazırlar, oyunda çıkardığı sesler ileride konuşmaya dönüşür, oyunda yaptığı karalamalar daha sonra resim ve yazıya dönüşür. Çocuk için görünürde özel bir amacı olmayan oyun pekçok amaca hizmet eder. Neşe kaynağı, yaratıcılık ve başarıyı tatma fırsatı, çalışma hayatına ön hazırlık olan oyun, çocuğu sosyal hayata hazırlar. Bu hazırlanma hiçbir zorlanma olmadan gerçekleşir, çünkü oyun spontanedir, oyun doğaldır.Zekâ oyunları oynamak, bulmaca ve sudoku çözmek, satranç oynamak, rübik küp çözmek, kelime oyunları oynamak gibi aktiviteler beyne egzersiz yaptırdığı için odaklanmayı ve hatırlamayı arttırıyor. Ayrıca zekâ oyunları her yaş grubundan kişiye çabuk karar verme, çözüm odaklı düşünme, bir sonraki aşama hakkında fikir yürütme ve öngörme, olasıkları hesaplama, mantığı etkili ve yetkili şekilde kullanma becerisi kazandırır. Beyni yaşlanmaya, Demans ve Alzheimer gibi beyni tüketen hastalıklara karşı korur.Akıl ve Zeka Oyunları Atölyemiz ve okul koridorlarımız uygun materyallerle donatılarak öğrencilerimizin her daim kullanmaları için hizmete sunulmuştur. Aktif olarak kullanılan atölyemizde ve okul koridorlarımıza çalışmalar yapan öğrencilerimiz İl ve ilçe çapında akıl ve zeka oyun kategorilerinde dereceler alarak başarılara imza atmışlardır.

Akıl Zeka Oyunlarının Kazanımları

Zeka potansiyellerini geliştirir

Problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmeyi öğrenir

Bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştir