Vizyon Belgesi İzleme Raporumuz Yayınlandı.

Vizyon Belgesi İzleme Raporumuz Yayınlandı.

Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile istişareler yapılarak, "Vizyon Belgesi İzleme Raporu" hazırlandı. Konuyla ilgili okulumuz konferans salonunda  düzenlenen toplantıya; okul idarecileri, öğretmenler ve velilerimiz katıldı. Okul bazlı olarak değerlendirilen vizyon belgesinde genel itibari ile güzel etkinliklerin ve faaliyetlerin gerçekleştirildiği görülmüştür. Vizyon Belgesi bağlamında okulumuzda birinci ve ikinci dönemde gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili değerlendirmeyi içeren Vizyon Belgesi İzleme Raporu hazırlandı. Aşağıda yayımladığımız rapor, Kalite Takip Sistemi Danışma Kurulu üyelerinin de görüşleri alınarak tanzim edilmiştir

08.03.2020 240

18-03-202018-03-2020

HASBAHÇE KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM VİZYON İZLEME RAPORU 
         
Sıra KTS Alan Başlığı Faaliyetin Gerçekleştirileceği Ay İl MEM Tarafından Planlanan Faaliyet Okul Tarafından GerçekleştirilenEtkinlik,Proje Ve Faaliyetler
1 Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı Ekim - Kasım Okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla okulların uygun yerlerinde (kantin, koridor başları vb.) okuma köşesi oluşturulacak, okuma köşelerinde yer alan kitaplıklar yeni kitap ve süreli yayınlarla zenginleştirilecektir. Okulumuz öğrencilerine okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak amacıyla okulumuzun farklı alanlarında okuma köşeleri oluşturduk.Kitaplara erişimi kolaylaştırmak ve kitaplara verilen değeri artırmak amacıyla oluşturulan kitap okuma köşelerimiz öğrencilerimizin de desteği ile zenginleştirilmeye devam etmektedir.
1 Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Ekim - Kasım Eğitim, bilim, tarih, medeniyet ve kültürel mirasımız hususunda farkındalıkların gelişmesi için tarihi ve kültürel mekânlara, müzelere ortak geziler düzenlenir. Öğretmenlerimize yönelik ,Kültürel mirasımız hususunda farkındalığımızın gelişmesi için  Sarıyer Rumeli Hisarına ve Belgrad Ormanı'ndaki dokunaklı bir savaş anıtı olan "Şüheda Makberesi''  gezi düzenledik. 
1 Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı Ekim - Kasım Akademik başarıyı arttırmak, öğrencilerler birebir ilgilenmek için koçluk sistemi uygulanması Okulumuzda, öğretmen ile öğrenci arasında karşılıklı güven ve gönüllülük üzerine inşa edilen planlı bir gelişim ilişkisi ve bir iş birliği modeli olan öğrenci koçluğu sistemi uygulanmaya başladı.
1 Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı Ekim - Kasım Mesleki gelişimin sağlanması ve farkındalık oluşturulması için cami ve tarihi mekanların gezileri düzenlenir. İ.H.L. Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz Nursel KILIÇ ve Kadriye BİNGÖL rehberliğinde Öğrencilerimize namaz şuuru ve cami sevgisi kazandırmak amacıyla,Büyük Çamlıca Camii gezimizi gerçekleştirildi.
1 Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Ekim - Kasım İmam hatip şuuru vermek için diyanetten vaiz ve vaizeler getirilecek./ İmam hatiplerin kuruluşu anma günü etkinliklerini yapılacaktır ve bu kapsamda Celalettin ÖKTEN Hoca tanıtılacak. İmam Hatip Okullarının 68. Kuruluş Yıldönümü münasebeti ile Kağıthane Kaymakamımız Hasan GÖÇ, Kağıthane Belediye Başkanımız Mevlüt ÖZTEKİN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhammet ÇAYIR'ın katılımlarıyla okulumuz konferans salonunda kutlama programı düzenledik.utlama etkinliklerimizin devamı kapsamında okulumuz öğrencilerine Kağıthane İlçe Vaizesi  Eda UĞUR tarafından okulumuz mescidinde sohbet düzenlendi.
1 Okul Tarafından Gerçekleştirilen Örnek ve Özgün Uygulama/Proje Alanı Ekim - Kasım Okul tarafından planlanacaktır. Okulumuz bünyesinde bulunan Hayvanat Bahçemizin açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Hayvanat bahçesi projemizde öğrencilerimizin hayvan sevgisinin oluşup pekişmesini, hem de bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir, 
1 İzleme ve Değerlendirme Alanı Ekim - Kasım Devamsızlık problemi olan öğrenciler için ÖĞRENCİ KOÇLUĞU uygulaması yapıLacak..5-9.sınıfta uyum problemi yaşayan öğrencilerin aileleri ziyaret edilecek. Öğrencilerimize Bireysel Eğitim Koçluğu Sistemi Uygulanmaya Başladı.2018-2019 ve 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Geleceğim Okulda projesi kapsamında kurumumuz Öğrenci Dostu Okul olarak belirlenmiştir.
1 Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı Aralık - Ocak Aşamalı olarak: 1. Okul içerisinde bay/bayan mescit açılması, 2. Mescitlerin mesleki tatbikatlar için minber, mihrap, kürsü ile donatılması, 3. İmkanlar ölçüsünde hat, levha, kitaplık, ses düzeni ile tanzim edilmesi, 4. Öğrencilerin mescid kullanımını arttırmak için çalışmalar yapılması sağlanacaktır. Her Biri 250 m2 Alana Sahip Kız ve Erkek Mescidlerimizi Hizmete Sunduk.Yapımına 2018 yılında başlanan MESCİD çalışmalarımız Kağıthane Belediyesi,İnsan Vakfı,Ensar Vakfı , Okul Aile Birliğimiz ,Veli ve öğretmenlerimiz desteği ile 2019 yılının Aralık ayında tamamlanmış bulunmaktadır.Okul içinde kız ve erkekler için inşa edilen MECİD'lerimizin her biri 250 m2 büyüklüğündedir. İki mescidimiz içinde de minber mihrap, kitaplık, ayna, rahleler ve ses sistemi bulunmaktadır. Girişinde öğrencilerin oturup kitaplarını okuyabilecekleri ortak  alanlar bulunan Mescidimiz ferah ve geniş alana sahiptir. 
1 Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Aralık - Ocak Branşalar bazında "bir eğitim yöntemi olarak drama" konusu ele alınır. Eğitim öğretim sürecinde drama yönteminin kullanımına ilişkin örnek uygulamalar ve atölye çalışmaları gerçekleştirilir. Eğitimde Drama Teknikleri '' Öğretmenlik Aktörlüktür '' Konulu Tiyatro Oyunumuzu Gerçekleştirdik.Bireyler arasında dolaysız bir iletişim ve sinerji yaratan oyun-drama ve tiyatro çalışmaları günümüzde öğrenci merkezli eğitim sisteminin vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir. Yaparak ve yaşayarak eğitim tekniklerini bilmek, mesleki anlamda kendini geliştirmek isteyen her öğretmen için gereklidir.Okulumuz öğretmenlerinin hazırlayıp sundukları "ÖĞRETMENLİK AKTÖRLÜKTÜR temalı taiyatro oyunumuz konferans salonumuzda gerçekleştirildi.
1 Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı Aralık - Ocak Danışma Kurulu oluşturulması, aylık toplantılar yapılması Okulumuzda 23/01/2020 tarihinde  Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan Proje Okullar kapsamında olan ve merkezi sınavla öğrenci alan okulumuzun Eğitim öğretim kalitesini artırmak amacıyla oluşturulan Akademik Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdik.Danışma kurul toplantımızda alınan kararları web sitemizde http://hasbahceaihl.meb.k12.tr/icerikler/okulumuz-danisma-kurulu-2019-2020-egitim-ogretim-yili-1donem-degerlendirme-toplantimizi-gerceklestirdik_8819372.html adresinde yayınladık.
1 Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı Aralık - Ocak Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulamaları Esasları çerçevesinde, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla mesleki yarışmalara hazırlanması.Öğrencilere 40 Ayet 40 Hadis ezberleme yarışması yapılacak. Okulumuz meslek dersleri öğretmenleri tarafından okul içi öğrenciler arası 40 Ayet-40 Hadis Yarışması etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir. Lise öğrencileri arası yapılan yarışmada 10.sınıf öğrencimiz Merve Aleyna ÇELİK birinci oldu.
1 Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Aralık - Ocak Öğrencilerimize Okul Rehberlik Öğretmeni tarafından 'Geleceği Planlama' Konulu konferans verilecektir. Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Büşra İygün SARSILMAZ tarafından 8.sınıf öğrencilerimize '' Geleceği Planlama '' konularında seminer verildi. Öğrencilerimizin yaşam hedefi oluşturmakla ilgili kavramlardan haberdar olması ve hedef belirlemeyi öğrenmesi amacıyla gerçekleştirilen seminerlerde öğrencilerimizin kapasitelerinin ne kadarını kullandıklarını sorgulamaları istendi. Öğrencilerimizin semineri ilgiyle dinledikleri gözlenmiş olup, rehberlik servisi ile sınıf ve ders öğretmenlerinden de bu süreçte bireysel destek de alabilecekleri hatırlatıldı.
1 Okul Tarafından Gerçekleştirilen Örnek ve Özgün Uygulama/Proje Alanı Aralık - Ocak Okul tarafından planlanacaktır. Uygulamalı Matematik Laboratuarımızı açtık.Uygulamalı Matematik laboratuarı projesindeki amacımız öğrencilerimizin günlük hayatta, iş hayatında ve akademik hayatlarında evrensel bir dil olarak kullanılan matematik dalının geleceğin matematikçilerinin yetiştirilmesi için sağlam temellerin atılmasına katkı sağlamaktır.
1 İzleme ve Değerlendirme Alanı Aralık - Ocak Okullar, rehberlik ve araştırma merkezinin geliştirmiş olduğu veli ve öğrenci memnuniyetini belirleme anketini uygulayacaktır. okullar, anket sonuçlarına göre iyileştirme çalışmaları yapacaktır. Okulumuzda sunmuş olduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırmak, öğrenci, veli ve okul arasında bir bütünlük oluşturup eğitimi kaliteli temeller üzerinde yükseltebilmek amacıyla hazırlamış olduğumuz öğretmen, veli ve öğrenci memnuniyeti anketi, 02 Aralık 2019-10 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılmıştır. Anket sonuçları titizlikle değerlendirilmiş, buna göre okulun güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmiştir. Bu veriler ışığında Öğretmenlerimiz, Okul İdaresi ve Rehberlik Servisi gerekli çalışmaları başlatmıştır.
1 Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı Şubat - Mart Engelli bireylerin okul ve pansiyon binalarını sorunsuzca kullanabilmesi için gerekli önemler alınacaktır. (Engelli rampası, engelli tuvaletleri vb.) Okulumuzda  engelli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize engelsiz bir eğitim sunabilmek için ter türlü tedbir ve olanak bulunmaktadır.Giriş ve çıkışlarda öğrencilerimizin sorun yaşamamaları için engelli rampası bulunmaktadır. Tüm okul katlarımızda engelli öğrencilerimizin kullanımı  için dizayn edilmiş  engelli tuvaletlerimiz ve Asansörümüz mevcutdur.
1 Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Şubat - Mart Etkili iletişimde empati nedir ve ne değildir? Çeşitli durumlar karşısında empati cümleleri nasıl oluşturulur? Empati cümleleri olası örnekleri atölye çalışması yapılır Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ´dan Öğretmenlerimize ''İletişim Küçük Bir Mucizedir '' Atölye ve Seminer Çalışması gerçekleştirildi.''Atölye çalışmasında Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ, kişiler arası iletişimin asli unsuru olan empati kavramının gelişmesine ve bunun bir davranış haline getirilmesine yardımcı olduklarını, öğretmen ile öğrenci ve veli arasında etkili iletişim becerisinin geliştirilmesi, empati becerisinin güçlendirilmesi ve iletişimde etkili çalışmaların yapılması konusundaki hedeflerini ifade etti.
1 Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı Şubat - Mart Bütün öğrencilere yönelik motivasyon, akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri konulu seminerler verilmesi. Rehberlik öğretmenimiz Seda MURUTOĞLU tarafından  9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerimize yönelik   ' Verimli Çalışma Teknikleri ve Motivasyon ' konulu seminer gerçekleştirildi.
1 Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı Şubat - Mart Peygamber Efendimizin, hayatı konulu kompozisyon yarışması düzenlenir. Peygamber Efendimizin (SAV ) Hayatı Konulu Kompozisyon ve Mektup Yarışmamızda Ortaokul 5,ve 6.sınıflar Peygamberimiz'e mektup yazarak O'na olan sevgilerini ifade etmeye çalışırken 7. 8. ve Lise öğrencilerimiz O'nun hayatını konu alan bir kompozisyon yazarak peygamber efendimizi ne kadar iyi tanıyabildiklerini göstermeye çalışacaklar.
1 Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Şubat - Mart Mehmet Akif Ersoy'un 'zülmü alkışlayamam zalimi asla sevemem'şiiri tüm öğrencilere ezberletilecektir. Ezber,diksiyon, tonlama,jest ve mimik, konuya hakimiyet,sahneyi kullanma kriterleri esas alarak yarışma yapılacaktır. Yarışma sonucunda dereceye giren ilk 3 öğrenci ödüllendirilecektir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam Zalimi Asla Sevemem" Şiirini en güzel şekilde icra edilmek üzere ezbere okuma yarışması düzenlenmesi.
1 Okul Tarafından Gerçekleştirilen Örnek ve Özgün Uygulama/Proje Alanı Şubat - Mart Okul tarafından planlanacaktır. Fen Bilimleri öğretmenimiz Yurdagül ÇOBAN rehberliğinde yürütülen Akıllı Kapak projemiz tüm sınıflarda Geri Dönüşüm Zinciri seminer ve  bilgilendirme çalışmalarıyla devam etmektedir.İşbirliği yaptığımız okullardan gelen misafir öğrencilere Akıllı Kapak Proje ekibimizdeki görevli öğrenciler tarafından bilgilendirme çalışmaları titizlikle yürütülmektedir.
1 İzleme ve Değerlendirme Alanı Şubat - Mart Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile istişareler yapılarak "Vizyon Belgesi İzleme Raporu" hazırlayacaktır. Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile istişareler yapılarak, "Vizyon Belgesi İzleme Raporu" hazırlandı.