Uygulama Otelindeki Deneyimleriyle İş Hayatına Hazırlanıyorlar

sektöre hazırlıyor.   Turizm alanında nitelikli eleman yetiştiren ve merkezi sınavla öğrenci kabul eden lise, 102 odalı ve 300 yatak kapasiteli uygulama oteline sahip. Dört yıldızlı bu otel, öğrencilere iş öncesi deneyim imkânı sunuyor.   Lisenin, otel dışında kendisine ait plajı, mutfağı, kafesi ve restoranı da bulunuyor. Teorik eğitimin dışında okuldaki bu imkânlarla deneyim kazanan öğrenciler, mezun olduktan sonra rahatça iş bulabiliyor.     Konaklama ve Seyahat, Yiyecek ve İçecek ile Eğlence Hizmetleri olmak üzere 3 alanda öğrenci yetiştiren lise, son sınıf öğrencilerini imzalanan protokol kapsamında Antalya ve Bodrum'da staj yaptırıyor.   Lisede 403 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten okul müdürü Tuncay Cünlü, Türkiye ekonomisinde turizmin önemli bir paya sahip olduğunu, sektöre kalifiye eleman yetiştiren bu tip okulların ön plana çıkmaya başladığını ifade etti.

11.06.2019 151

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/uygulamaotelindekideneyimleriyleishayatinahazirlaniyorlar/haber/18795/tr