Uluslararası Öğretmen Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi Gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TED Üniversitesi'nde düzenlenen 3. Uluslararası Öğretmen Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi'ne katıldı.

3. Uluslararası Öğretmen Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nun merkezine öğretmen yetiştirmeyi aldıklarını belirterek, öğretmenliğin özünde öğretmenin kendi öğrenme yolculuğu olduğunu vurguladı.

Selçuk, "güçlü öğretmen, güçlü gelecek" vurgusunu sıklıkla yaptıklarını belirten Selçuk, "Öğretmenle ilgili tahrif edilmiş bir alanı yeniden tarif etme ihtiyacımız var. 'Öğretmen nedir' sorusunu sorduğumuzda o kadar çok hazır cevap var ki... Aslında bir çocuğun bilmeme haliyle oturup meseleyi yeniden tefekkür etme ihtiyacımız var. Temel kavramlarımızı yeniden sorgulamaya, yeniden anlamaya ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmen yetiştirmeyle ilgili yeni bir tanım çerçevesine ihtiyaç bulunduğuna ve bunun bir ekosistem gerektirdiğine değinen Selçuk, "Belki KPSS sınavı dururken kalite ile ilgili ne konuşabiliriz ya da formasyonla ilgili bu anlayış devam ederse kalite ile ilgili ne konuşabiliriz diye sormak lazım. Öğretmen ihtiyacının organik olarak belirli bir düzen içerisinde sürdürülmesini konuşmak lazım. Bütün bunlar bize şunu gösteriyor, hep birlikte işin bir tarafından tutup ilerletmek zorundayız ama bunun için bir amaç, hayal ve ideal birlikteliği gerekiyor." diye konuştu.

Haberin devamı için lütfen bağlantıyı TIKLAYINIZ.

02.12.2019 318

http://www.meb.gov.tr/uluslararasi-ogretmen-egitimi-ve-akreditasyon-kongresi/haber/19824/tr

Kaynak: http://www.meb.gov.tr/uluslararasiogretmenegitimiveakreditasyonkongresi/haber/19824/tr