Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) Akademisi  2. Dönem Öğretmen Başvuruları

Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) Akademisi 2. Dönem Öğretmen Başvuruları

Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA); Millî Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan ve bilim, sanat, spor, kültür, yaşam alanlarındaki atölye türlerinin bir çatı kavram olarak ele alınmasını ifade eden bir uygulamadır. 

İlimizde Tasarım Beceri Atölyelerinin (TBA) tanıtım, uygulama, izleme ve değerlendirme çalışmaları 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren devam etmektedir. Öğretmenlerimizin TBA ile ilgili mesleki gelişimlerinin sağlanması amacıyla Müdürlüğümüzün Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Şubesine bağlı olarak "TBA Akademisi" kurulmuştur. TBA Akademisinin vizyonu; TBA için geliştirilen Disiplinler Arası İşleyiş Modelinin öğretmenlere aktarımı, öğretmenlerin Tasarım Beceri Atölyeleri kapsamındaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, Tasarım Beceri Atölyelerindeki disiplinler arası ilişkileri kavrayarak atölye çalışmalarını bütüncül biçimde düşünebilmeleri, böylece okullarındaki "öğrenme dönüşümü"nü gerçekleştirmede rol üstlenmeleridir.

İstanbul TBA Uygulama Rehberi ve Disiplinler Arası Etkinlik Önerileri Kitapçığı https://istanbul.meb.gov.tr/www/yapabilen-cocuklar-icin/icerik/3727 bağlantısından incelenebilmektedir.

Şubat-Haziran aylarını kapsayacak biçimde üç aşamalı yüz yüze eğitimden geçecek olan öğretmenler, öğrenmenin yanında etkinlik üretimi yapacak ve yaygınlaştırma faaliyetlerinde bulunacaklardır. TBA Akademisinin 2. dönem eğitimlerine katılmak isteyen öğretmenlerimizin http://meb.ai/eohtW3 bağlantısındaki formu 2 Şubat 2022 Çarşamba gününe kadar doldurması hususunu;

        Bilgilerinize sunarız.

19.01.2022 218

19-01-2022