Sanal Müzeler ve Sanal Sergiler Ziyarete Açıldı

Sanal Müzeler ve Sanal Sergiler Ziyarete Açıldı

Değerli öğrencilerimiz; pandemi sürecinde sokağa çıkmakta sıkıntı çektiğimiz şu günlerde, hem vaktinizi iyi kullanmanızı sağlamak, hem de genel kültür seviyenizi artırmak amacıyla kültür bakanlığı tarafından müzeler sanal gezintiye uygun hale getirildi. 

Sanal müzelere ulaşmak için tıklayınız.

İstanbul'da yer alan müzelerden bazıları da sanal tur imkânı sağlıyor. Türkiye'nin denizcilik alanında en büyük müzesi olan Deniz Müzesi (http://www.istanbul.gov.tr/istanbulun-muzeleri-deniz-muzesi) ziyaretçilerine sanal tur imkânı tanırken (https://www.3dmekan.com/deniz-muzesi.html); yazar Sunay Akın tarafından oluşturulan, dünyanın önemli oyuncaklarını bir araya getirildiği İstanbul Oyuncak Müzesi de (http://www.istanbul.gov.tr/oyuncak-tarihi-istanbul-oyuncak--muzesinde) sanal tur imkânı tanıyan müzeler arasında yer alıyor (https://istanbuloyuncakmuzesi.com/pages/360-tur). İstanbul'un fethini anlatan, dünyanın ilk tam panoramik müzesi olan Panaroma 1453 Tarih Müzesi de sanal tur (https://www.panoramikmuze.com/tr/sanal-tur) imkânı tanıyan müzeler arasında.

Sergiler de Sanal Olarak Gezilebiliyor

Sanal turlar ile sadece müze gezileri ile sınırlı kalmıyor. Devam eden sergilerin de çevrimiçi ziyaret edilebildiği müzeler arasında İstanbul Modern Sanat Müzesi ve Pera Müzesi yer alıyor. İstanbul Modern Sanat Müzesi "Lütfi Özkök: Portreler" ve "Artists' Film International 2020" sergilerini (https://www.istanbulmodern.org/); Pera Müzesi, "Kesişen Dünyalar", "Kahve Molası", "Düşlerin Kenti: İstanbul", "İmparatorluktan Portreler", "Duvarların Dili" sergilerini ziyaretçilerine çevrimiçi olarak gezebilme imkânı tanıyor (https://www.peramuzesi.org.tr/dijital-sergiler)

 

15.12.2020 473

Kaynak: istanbul.gov.tr