Sana Emanet Bilgi Yarışması Süreci Nasıl İşliyor?

Başvuru ve Katılım Şartları

İstanbul ili; Adalar, Ataşehir, Avcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Pendik, Sancaktepe, Sultangazi, Şişli, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu ilçerinde resmî ve özel okullar ile İmam Hatip ortaokulunda öğrenci olmak.

Samsun ili; Atakum, Canik ve İlkadım ilçerinde resmî ve özel okullar ile İmam Hatip ortaokulunda öğrenci olmak.

KATILIM SÜRECİ

Sana Emanet Bilgi Yarışması süreci nasıl işler?

Başvuru

Sana Emanet Bilgi Yarışmasına başvurmak isteyen öğrenci, www.sanaemanet.org adresindeki kayıt formunda gerekli olan bilgileri doldurarak yarışmaya başvurur.

Kitap Temini

• Yarışma Sana Emanet: Sorularla 40 Derste Ahlak isimli eser kapsamında yapılacaktır.
  • Kitap, tüm okullara Yarışma Kurulu tarafından teslim edilecektir.
  • Kitapların muhafazası okul idaresi ve okuldaki yarışma koordinatörü öğretmen tarafından sağlanacaktır.
  • Yarışma kitabı, kayıt yaptıran her öğrenciye imza karşılığında hiçbir ücret talep etmeksizin teslim edilecektir.

Sınav Süreci

Sana Emanet Bilgi Yarışması iki aşamalı olarak yapılacaktır:

1. Aşama Sınavı:

• Aşama sınav soruları ve optik formları Yarışma Kurulu tarafından tüm okullara sınavdan 1 gün önce ulaştırılır.
  • Aşama sınavı, her okulda okul idaresi ve gönüllü olarak belirlenen yarışma koordinatörü öğretmen tarafından yapılacak, sınavda gözetmen olacak öğretmenlerin tespiti de okul idaresi ve yarışma koordinatörü öğretmen tarafından belirlenecektir.
  • Sınavda, Yarışma Kurulu tarafından gönüllü olarak hazırlanan sınav oturma planı uygulanacaktır.
  • Sınav kitapçıkları sınavdan yarım saat önce okul müdürünün gözetiminde, koordinatör öğretmen tarafından tutanak imzalanarak açılacaktır.
  • Aşama sınavı, 2 Nisan 2020 Perşembe günü saat 10.00'da her öğrenci kendi okulunda sınava girecek şekilde yapılacaktır.
  • Sınav 50 adet test sorusu içermektedir.
  • Sınav süresi 60 dakikadır.
  • Görme engelli yarışmacıları için 1. Aşama sınav süresi 80 dakikadır.
  • Sınav sonrası kitapçıklar ve optik formlar geri toplanacak, öğrenci ve öğretmende hiçbir doküman kalmayacaktır.
  • Sınavdan en geç 1 gün sonra tüm sınav kitapçıkları ve optik formlar okul idaresi veya yarışma koordinatörü öğretmen tarafından PTT kargo ile Süleymaniye Cd. No: 11, Süleymaniye/Fatih adresine gönderilecektir. (Kargo ücreti Yarışma Kuruluna aittir.)
  • 1. Aşama sınavında kendi okulunda 90 puan ve üzeri not alan tüm öğrenciler 2. Aşama (Final) sınavına girmeye hak kazanacaktır.
  • Sınav okuma, değerlendirme ve derecelendirme Yarışma Kurulu tarafından yapılacaktır.
  • Aşama sınav sonuçları ve 2. Aşamaya (Final) katılmaya hak kazanan öğrencilerin listesi www.sanaemanet.org adresinden yayınlanacaktır.

2. Aşama(Final) Sınavı:

• 2. Aşama (Final) sınavı 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 10.00'da Yarışma Kurulu tarafından belirlenen merkezlerde yapılacaktır.
  • 2. Aşama (Final) sınavının yapılacağı merkezler www.sanaemanet.org adresinden ilan edilecektir.
  • Sınav, 80 adet test sorusu içermektedir.
  • Sınav süresi, 90 dakikadır.
  • Görme Engelli yarışmacılar için 2. Aşama (Final) sınav süresi 100 dakikadır.
  • Tüm kategorilerde dereceye giren öğrenciler birden fazla olursa, en yüksek puan alan öğrenciler arasında eleme sınavı yapılacaktır.

24.02.2020 1603

Kaynak: https://sanaemanet.org/basvuruvekatilimsartlari