Ölçme Araştırmaları Akademisi

Ölçme Araştırmaları Akademisi

Değerli Öğretmenlerimiz

İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliği ile düzenlenen Ölçme Araştırmaları Akademisinin ikinci dönemi çalışmaları Ocak – Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerince yönlendirilecek çalışmalar sonunda, öğretmenlerin sınıf içi ölçme ve değerlendirme problemlerine bilimsel araştırma yöntemleri ile çözüm üretmesi amaçlanmaktadır. Öğretmenlerin ölçme değerlendirme ve bilimsel araştırma konularında kavramsal bilgisini güçlendirmenin yanı sıra, ihtiyaç duydukları konuda kavramsal bilgiye nasıl ulaşabilecekleri üzerine de çalışmalar yapılacaktır.

Çalışma grubu; İstanbul genelinde resmî okullarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, en az 3 yıllık mesleki deneyimi olan ve mesleki gelişime önem veren matematik ve fen alanları öğretmenlerimizden oluşturulacaktır. Çalışmaya katılacak öğretmenlerimizin ölçme ve değerlendirme alanında proje yaparak bilgi ve deneyimlerini arttırmaya istekli olmaları beklenmektedir. Sürekli katılım gerektiren çevrim içi veya yüz yüze çalışma toplantıları iki haftada bir yapılacaktır.

Kontenjanın 30 kişi ile sınırlı olduğu çalışmanın araştırma bulguları, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğinde 14 Mayıs 2022 tarihinde sunulacaktır. Ölçme Araştırmaları Akademisine katılmak için istanbulodm.meb.gov.tr adresinden 03 Ocak 2022 mesai bitimine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız

30.12.2021 189