Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ´dan Öğretmenlerimize ''İletişim Küçük Bir Mucizedir '' Atölye ve Seminer Çalışması.

Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ´dan Öğretmenlerimize ''İletişim Küçük Bir Mucizedir '' Atölye ve Seminer Çalışması.

Tüm öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen '' İletişim Küçük Bir Mucizedir ''Atölye çalışmasında Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ, kişiler arası iletişimin asli unsuru olan empati kavramının gelişmesine ve bunun bir davranış haline getirilmesine yardımcı olduklarını, öğretmen ile öğrenci ve veli arasında etkili iletişim becerisinin geliştirilmesi, empati becerisinin güçlendirilmesi ve iletişimde etkili çalışmaların yapılması konusundaki hedeflerini ifade etti.

Atölyeler 22'şer kişiden oluşan 3 farklı grupta toplamda 68 öğretmenin katılımı ile dönüşümlü olarak okulumuz konferans salonunda  gerçekleştirilmiştir.

Atölye çalışmalarının ardından katılımcı öğretmenlere eğitim değerlendirme anketi yapılmış; katılımcılar "seminer konularının iyi seçildiğini", "atölye çalışmalarının uygulamaya dönük olduğunu", atölyelerin "yeni teknik ve beceriler öğrenmelerini sağladığını" belirtmişlerdir.

Sırası ile drama, fen bilgisi etkinlikleri ve deneyler, sportif ve fiziksel etkinlikler, müzik algısı ve hikâye anlatıcılığı atölyeleri katılımcılar tarafından en faydalı atölyeler olarak bulunmuştur. Ayrıca katılımcılara "atölye çalışmalarını siz planlasaydınız neyi daha farklı yapardınız?", "Önümüzdeki yıl programa almamızı istediğiniz konular nelerdir?" soruları yöneltilmiş, katılımcıların önerileri alınmıştır. Öğretmenlerin mesleki gelişimi için atölye çalışması modeline dayalı bir uygulamanın geliştirilmesi ve değerlendirilmesi amacı ile yapılmış bu çalışmanın, farklı katılımcı gruplarında, farklı atölye tasarımları ile tekrarlanmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.

Atölye çalışmamızın sonunda Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ tarafından öğretmenlerimize Doğan CÜCELOĞLU'nun 'İletişim Donanımları ' adlı kitabını hediye edildi.

23.02.2020 649

18-03-202018-03-2020

Kaynak: meb.gov.tr