Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı.

Çanakkale Zaferi, bundan 105 yıl önce imkânsızı başaran Türk Milletinin, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst düzeyde ortaya koyduğu, istikbal ve istiklal kararlılığında, bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini gösterdiği eşsiz bir kahramanlık destanı ve kurtuluşa giden yoldaki ilk kıvılcımdır.Tarihin az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanıdır. Çanakkale Zaferi'nin genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize borcumuz olduğu kadar, geleceğimizin de teminatıdır. Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı yüz yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır.

Bugün toplum olarak bir arada yaşayabiliyorsak, huzur ve refah içerisinde özgürce hareket edebiliyorsak, bunu ecdadımıza borçluyuz. Bastığımız toprakların hakkını vererek, bu memlekete sahip çıkarak ülkemizi çok daha iyi noktalara getireceğiz. Ben bu vesile ile bir kez daha 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 105. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi  saygı, rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize sağlık dileyerek  saygılarımı sunuyorum.

18.03.2020 598