Öğrenci Devamsızlığını Azaltmaya ve Davranış İzleme Değerlendirme Çalışmalarımıza Ait Faaliyetlerimiz Hız Kesmeden Devam Ediyor.

Öğrenci Devamsızlığını Azaltmaya ve Davranış İzleme Değerlendirme Çalışmalarımıza Ait Faaliyetlerimiz Hız Kesmeden Devam Ediyor.

 

 FAALİYET VE TEDBİR ÇALIŞMALARIMIZDAN BAŞLIKLAR

1-Müdür yardımcılarımız  öğrenci devam ve devamsızlıklarıyla ilgili günlük istatistikleri izler devamsızlık yapan öğrencilerin velileriyle iletişim sağlar ve gerektiğinde rehber öğretmenle işbirliği yapmaktadır.

2-Öğrencilerimizin devamsızlıklarının azaltılması için öncelikle velilerimiz tüm devamsızlıkların belgelendirilmesi önerilir.

3-E Okul sisteminde günlük devamsızlık takibi yapılan öğrencilerimizden devamsızlık süresi Ortaöğretim yönetmeliğinde belirtilen süreye ulaştığında velimiz okula davet edilir, birebir bilgi paylaşımı yapılarak öğrencinin okula devamını sağlamak için çözüm yolları aranır.

4-Okulumuzda günlük alınan yoklama ile o gün okula gelmeyen öğrenciler telefon veya mesajla veliye bildirilir ve bu şekilde devamsızlıklar ile ilgili her gün veli bilgilendirilmesi idarecilerimiz tarafından yapılmaktadır.

5-Mazeretli veya mazeretsiz devamsızlığı olan öğrenci velilerimize devamsızlık mektupları gönderilmektedir.

6-Okulumuzda devamsızlık yapılmasını engellemek için alınan tedbirler sonucunda ilçemizde en az öğrenci devamsızlığı yaşanan okul konumundadır.

7-İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen “Öğrenci Dostu Okul “ projesi kapsamında devamsızlığın azaltılmasına yönelik başarılı çalışmaları nedeniyle okulumuz sertifika almaya hak kazanmıştır.

8- Her ay sınıf seviyeleri bazında  yapılan olağan öğretmenler kurulu toplantılarımızda öğrencilerimizin okula uyum ve aidiyet, disiplin ve başarı analizleri yapılarak okulumuz danışma kurulu ve öğretmenler kurulunun gündemine alınarak gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmalarımız düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.

 

Yaptığımız çalışmalarda bizlere verdikleri desteklerden ötürü başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm velilerimize teşekkür ederim.Mehmet Salih YILDIZ (Okul Müdürü)

26.03.2019 264

26-03-201926-03-201926-03-201926-03-2019