Müze Kiti Eğitimi Duyurusu Yayınlandı.

Müze Kiti Eğitimi Duyurusu Yayınlandı.

 Pera Müze Kiti Eğitimi Ortaokul öğretmen ve öğrencilerine yönelik tasarlanmış olan  Pera Müze Kiti, müze deneyimini sınıf içinde başlatan, müzede devam ettiren ve edinilen bilgilerin yeniden sınıfta pekişmesini sağlayan bir deneyim tasarımıdır. Pera Müzesi'ni ele alan diyalog temelli bilgi kartlarından ve etkinliklerden oluşan müze kitinin nasıl kullanılacağına dair hem teorik hem de pratik bilgileri 2 günlük (toplamda 10 saatlik) bir eğitimin sonunda edinen ortaokul öğretmenleri, bu eğitim sayesinde öğrencilerine Pera Müzesi'nin koleksiyonunda bulunan nesneler ve bu nesnelere paralel kavramlar hakkında bilgi aktarabilecek, müzeye özel hazırlanmış etkinlikleri öğrencileriyle gerçekleştirebilecek ve Pera Müzesi'nde öğrencilerine rehberlik etme becerisini kazanacaklardır.

Öğretmen Kriterleri: İstanbul'daki devlet ortaokullarında çalışmakta olan kadın-erkek dengesi gözetilerek seçilecek, tercihen MEB ÖYGM kapsamında verilen Öğretmenler için Müze Eğitimi Programı'na önceden katılmış, 5.- 6.- 7.- 8. sınıfların Sosyal Bilgiler, Görsel Sanatlar, Türkçe, Rehberlik ve Teknoloji Tasarım öğretmenleri ve Tarih Öğretmenleri öncelikli olmak üzere toplam 150 öğretmen eğitime kabul edilecektir.

  Söz konusu eğitimler kapsamında 17-18 Mart 2020 14.00 - 19.00 saatleri arasında Beyoğlu Pera Müzesinde düzenlenecek olup başvurular https://istanbulakademi.meb.gov.tr/akademiler web adresinden yapılacaktır.

10.03.2020 849

10-03-2020

Kaynak: Meb.gov.tr