Medeniyet Okumaları Projesi Başlıyor

Medeniyet Okumaları Projesi Başlıyor

Değerli Öğretmenlerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Kâğıthane Belediyesi ile "Medeniyet Okumaları" projesini gerçekleştirecektir. Söz konusu projenin tamamen okumayı ve okutmayı seven gönüllü öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir. Proje kapsamında görev almak isteyen gönüllü olan öğretmenlerin, okullarında 10-15 öğrenciden oluşan okuma grubu oluşturmaları gerekmektedir.

Projenin uygulanma basamakları şu şekilde olacaktır:

-Projede ilk olarak öğretmenlerimiz ilk tema için belirlenen kitaplardan kendi seçtiklerini okuyacaklar, okunan kitaplar çerçevesinde ay sonunda bir uzman eşliğinde tema müzakeresi yapılacaktır.

 -Sonrasında öğretmenlerimiz ikinci temadan seçtiği kitabı okumaya başlarken oluşturduğu öğrenci grubu öğretmenlerinin ilk temada okuduğu kitabı okumaya başlayacaktır. Öğrenciler kitaplarını bitirdiklerinde kitaplar hakkında öğretmenleri ile söyleşecek ve bu döngü temalar bitene kadar devam edecek.

 -Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilerimizin okuyacağı tüm kitaplar Kağıthane Belediyesinin destekleri ile sağlanacaktır. Proje, gönüllü olan lise ve ortaokullarımızda uygulanacaktır.

Bahsi geçen projede Medeniyet kavramı çerçevesinde belirlenen aşağıdaki temalara uygun kitaplar okutulacaktır:

 

                1.Şehir ve Medeniyet

                2.Dil-Kimlik ve Medeniyet

                3.Göç ve Medeniyet

                4.Coğrafya-Tarih ve Medeniyet

                5. Din ve Medeniyet

                6.Bilim-Düşünce-Felsefe ve Medeniyet

 

Bilgilerinize sunarız

21.01.2022 747

meb_iys_dosyalar/34/13/758711/dosyalar/2022_01/21111817_ek1642750977623_1.pdf

21-01-2022