MEBBİS'te Hizmetiçi Eğitime Nasıl Başvuru Yapılır?

1.(MEBBİS)'e https://mebbis.meb.gov.tr/ (TC Kimlik No, şifre ve ekranda görüntülenen güvenlik kodu girilerek) giriş yapınız.

2) Sol panelden "Hizmetiçi Eğitim Modülü" tıklayın

3) Açılan ekranda "Faaliyet Başvuru" tıklayın

4) Faaliyet yılı,tipi ve türü seçilir.
5) Sorumlu (Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü) ve İlgili birimler seçilir.
6) Katılmak istediğiniz eğitim türü (yüzyüze, uzaktan) seçilir.
7) Listele butonuna basılır.Faaliyet Listeleme ve Başvuru Ekranında başvuru yaptığınız eğitim görüntülenir.Açılan sayfada listelenen kurslara tıklanır. İstenen bilgiler doldurularak kayıt edilir. Başvur tıklanarak sisteme başvuru yapılır.

Başvuru sonrasında Okul, İlçe M.E.M Personeli, İl, İlgili Birim, Sorumlu Birim Onay İşlemleri vardır.Bilhassa okul onay tarihlerinde okul memuruna başvurunuz olduğunu hatırlatmanızı öneriyoruz.Genelde ilçe,il Milli Eğitim Müdürlüğü onay tarihlerinde onay veriyorlar.Birim ve Sorumlu Birim bakanlık birimleri işlerini planlı yaptıkları için onay tarihinde onay yada ret vermeyi hatırlatmadan yapmaktadırlar.

09.01.2020 1158

Kaynak: meb.gov.tr