Güçlü Çocuk, Şahsiyeti Güçlü Öğretmenlerle Ortaya Çıkar.

Güçlü Çocuk, Şahsiyeti Güçlü Öğretmenlerle Ortaya Çıkar.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Manisa düzenlenen programda, milletvekilleri, iş insanları, hayırseverler, muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Selçuk, 2023 eğitim vizyonu kapsamında illere ziyaretler gerçekleştirip sahadaki paydaşlarla görüşüp istişareler yapıp, eğitimle ilgili konuları geliştirmek istediklerini söyledi. 

Bakan Selçuk, Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitimi ekonomi ve demokrasiyle buluşturmayı hedefleyen bir bakış açısına sahip olduklarını, eğitimi kapalı ortamlarda, sınıflarda yapılan bir faaliyet olarak değil, üreten, ekonomik bir girişim olarak gördüklerini, tüm bu hususları da demokrasiyle taçlandırmak istediklerini ifade etti. Eğitimin Türkiye´nin milli ödevi olduğunu vurgulayan Selçuk, gelecek için bir eğitim vizyonu oluşturmak istediklerini, şu anki eğitim sistemini zamanın ruhuyla yeniden yorumlamak gerektiğini kaydetti. 

Bakan Selçuk, Türkiye´de eğitimde pek çok başarılı adımlar atıldığına dikkati çekerek, "2003´te Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı iken keşke elimizde şu imkanlar da olsa dediğimiz her şeye bugün sahibiz. Eğitim sistemimiz kötüydü, şimdi biz çok güzel işler yapıyoruz demek doğru değil. Geçmişte emeği geçen herkese şükran borçluyuz. Geçmişle kavga ederek eskiden yapılanları gerekli gereksiz eleştirmememiz gerekiyor." diye konuştu. 

18.02.2019 200

18-02-2019

Kaynak: http://www.meb.gov.tr/guclu-cocuk-sahsiyeti-guclu-ogretmenle-ortaya-cikar/haber/18042/tr