e-Sınav Görevlileri

e-Sınav Görevlileri

Değerli Öğretmenlerimiz

İlimizde 18 adet e-sınav merkezi, 19 adet e-sınav salonu  bulunmakta, bu merkezlerde yapılan e-sınav oturumlarında görev alan; e-sınav uygulama ve izleme sorumlusu, salon başkanı ve gözetmenlerin MEBBİS sisteminde onaylanıp çıktısı alınan görev belgesinde belirtilmesine rağmen sınav öncesi, sınav süreci, sınav sonrası bazı sorunların sıklıkla yaşanmakta olduğu tespit edilmiş, bu nedenle aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

      Salon görevlileri; 

-Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınav Uygulama Kılavuzunun 7. Maddesinin (b) Fıkrası Kapsamında e-Sınav oturumlarında görevlendirilen personel görevli olduğu sınav saatinden 30 dakika öncee-sınav merkezinde hazır bulumalıdır ve sınav başlangıç saatinden 15 dakika öncesine kadar e-sınav salonunda yer alan ana bilgisayardaki görevli giriş sisteminden Mebbis kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapmalıdır.

-Sınav Merkezine gelse bile sınav saatine 15 dakika kalana kadar sisteme giriş yapmayan/yapamayan, sınav merkezine/sınav salonuna geç geldiği veya sınav başlangıç saatinden sonra geldiği için giriş yapamayan, mebbis şifresini unuttuğu için giriş yapamayan veya sınav saatinden önceki son 15 dakika içerisinde giriş yapan personele Milli Eğitim  Bakanlığının yapmış olduğu sınavlarda 1 yıl boyunca görev verilmeyecektir. Bu nedenlerle hakkında sınav görevi verilmeme tedbiri uygulanmaya başlanan personelin mazereti kabul edilmeyecektir.

-Görevini onayladıktan sonra mebbis şifresini unutan personel sınav salonuna gelmeden önce şifresini güncellemeli ve unutulmamalıdır. Ayrıca sisteme E-Devlet şifresi ile giriş yapılamadığının bilinmesi önemlidir.

-Sınav salonlarına çanta, cep telefonu, çağrı cihazı gibi her türlü iletişim özelliği bulunan elektronik cihazla girmeniz yasaktır. Yasaklanan cihazlarla sınav salonlarına girmekte ısrar eden personele görev verilmeyecektir.

- e-Sınav Uygulama ve İzleme Sorumluları yedek bilgisayarlar dahil salondaki tüm bilgisayarların açık olduğunu kontrol eder, ana bilgisayarda Başkan ve Gözetmen'in şifre giriş işlemlerine rehberlik ettikten sonra sınav işlemlerine başlar.

-Başkan ve Gözetmen tarafından adayların kimlik ve sınav giriş belgelerini kontrol ederek adaylar salona alınır. 

-Başkan ve Gözetmen tarafından adayların kendi yerlerine oturmalarına dikkat edilir, başkasının yerine oturarak sınavı başlatmasına izin verilmez .

-Sınava gelmeyen aday için sisteme gelmedi olarak işaretlenir.

-Sınav bitiminde e-sınav Uyguluma İzleme Sorumlusu, bir sonraki oturumun e-sınav Uygulama İzleme Sorumlusu salona gelene kadar bekler. Salondaki teknolojik donanımlarla ilgili aksaklık ya da eksiklik var ise yeni gelen görevliyi bilgilendirir.

 

 

E-Sınavda  başkasının yerine sınava giren, düzenekle sınava giren   adaylarla ilgili  yapılması gerekli işlemler; 

1-Joker tespit tutanağını eksiksiz doldurulmalıdır.

2-Kimlik fotokopilerinin alınmalıdır.

3-Aile tespit formu adaya doldurtturulup  imzalatılmalıdır.

4-Aday yoklama imza sirküsünün fotokopileri alınmalıdır.

5-Joker aday için sisteme joker aday işaretlenmelidir

7-Sınav evrakları  masa üzerlerinde açıkta bırkılmadan  zarfa konulması gerekmektedir.

15.02.2021 376

15-02-2021

Kaynak: meb.gov.tr