Dünyada ve Ülkemizde COVİT 19'un Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri ile Çözüm Önerileri Konulu Seminer Programımız Gerçekleştirildi

05/10/2020 Ortaokul ,06/10/2020 Lise öğrenci ve velilerimizin de  katılımıyla tüm sınıflarımızda Dünyada ve Ülkemizde COVİD-19 'un ruh sağlığı üzerindeki etkileri ile çözüm önerileri hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

Yapılan seminerimizde konu başlıkları ;

1-Dünyada ve Ülkemizde Covid-19 salgınının sosyoekonomik hayat başta olmak üzere sağlık, eğitim ve sosyokültürel alanlarda hızlı bir değişime yol açması,

2-Değişim sonucu  bireylerin yaşam tarzlarının farklılaşması,

Bilimden sanata, üretimden tüketime her alanda süreklilik teşkil eden çözümler,

3-Bireylerin sağlıklarına gösterecekleri özen,

4-Ev ve İş okul yaşantılarını düzenleme,

4-Kişiler arası ilişkilerini düzenleme,

5-Karantina kurallarına uyum sağlama,

6-Günlük rutinlerini koruma ve gerekli olan rutinler oluşturma ,

7-Zaman yönetimi ve motivasyon ,

8-Sosyal mesafe konusunda bilgilendirme ve aynı zamanda arkadaşlık ve dostlukların sürdürülmesinin sağlanması,

Zoom programı üzerinden online gerçekleşen seminerler; okulumuz öğretmenlerine ve okuldaki diğer çalışanlara sosyal mesafe kurallarına uyarak yüz yüze gruplar halinde verildi.

Seminer programımızdak gayretlerinden ötürü okulumuz rehberlik öğretmeni Büşra İygün SARSILMAZ'a HASBAHÇE ailesi olarak teşekkür ederiz.

06.10.2020 501

12-11-202012-11-202012-11-2020