Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce Hazırlanan 40 Kavram Etkinlikleri Klavuzu Yayınlandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce Hazırlanan 40 Kavram Etkinlikleri Klavuzu Yayınlandı.

Sayın Öğretmenlerimiz ,Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz ;Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce ortaokul ve imam hatip ortaokullarına yönelik Kırk Kavram Kitapçıkları hazırlanmıştır.  Her kitapçıkta sınıf düzeyine göre belirlenmiş kırk kavram yer almakta, kavramların açıklamalarına, Kur'an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerdeki kullanımlarına, düşünce ve edebiyat metinlerindeki örneklerine yer verilmektedir. Bunun yanı sıra kitapçıklardan hareketle 40 Kavram Etkinlikleri tasarlanmıştır. Etkinliklerle öğrencilerin kavrama, analiz, sentez, yorumlama, değerlendirme ve analitik düşünme becerilerini geliştirmek; düşünce dünyamızın kilit taşı olup dinî, ahlâkî ve kültürel birikimini taşıyan ve günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan kavramların doğru bir şekilde öğrenilmesini ve kullanılmasını sağlamak amaçlanmıştır.

"Kırk Kavram Etkinlikleri", ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerimizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile Din, Ahlak ve Değerler alanındaki Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerinde edindikleri kazanımları pekiştirmek için yardımcı materyal olarak kullanılabileceği gibi sınıf ve okul düzeyinde sosyal etkinlik olarak da gerçekleştirilebilecek nitelikte hazırlanmıştır.

Kırk Kavram Etkinlikleriyle ilgili sınıf düzeylerine göre hazırlanan kitapçıklar, uygulama kılavuzu, etkinlik afişi ve çalışma kâğıtları Din Öğretimi Portali'nde "http://dinogretimi.meb.gov.tr/Etkinlik_40Kavram.aspx" adresinde erişime açılmıştır.

06.02.2020 1244

meb_iys_dosyalar/34/13/758711/dosyalar/2020_02/06155614_40_KAVRAM_KLAVUZ.pdf

 

06-02-2020

Kaynak: dogm.meb.gov.tr