Cisco Networking Academy'nin PHYTON Sertifika Program Başvurusu

Cisco Networking Academy'nin PHYTON Sertifika Program Başvurusu

Sevgili Öğrencilerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğrencilerimzin bilişim  teknolojileri konusundaki yetkinliklerini artırmak  amacıyla Python eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve uluslararası sertifika alan öğretmenlerimiz eğitmenliğinde ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimize Cisco Networking Academy'nin küresel standartlardaki sertifikalı Python eğitimlerinin düzenlenmesi  planlanmaktadır.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüze bağlı *Fen/Sosyal programı ve hazırlık dil sınıfı programı uygulayan okullar öncelikli olmak üzere Anadolu imam hatip liselerinin hazırlık, 9. ve  10. sınıflarında öğrenim gören Python online eğitimi programlama konusunda farkındalığı olan ancak Python ön bilgisi  olmayan, en az orta  seviye İngilizce bilgisi olan* 500 öğrencimizin eğitim programına katılımı hedeflenmiştir.

*4 Mayıs-12 Haziran 2020 tarihleri arasında 6 hafta sürecek olan Python eğitimleri* Cisco Networking Academy üzerinden interaktif olarak uzaktan eğitim sistemi ile düzenlenecektir. 

Eğitim 1 saat online eğitim, programlamaya giriş, 42 saat eğitim, 1 saat performans değerlendirme ve 1 saat de proje sunumları olmak üzere 45 saat olarak  gerçekleştirilecektir.  

İlgili sertifika programına başvurmak isteyen öğrencilerimizin Rehberlik öğretmenlerimize taleplerini iletmelerini önemle rica ederiz.

 

18.04.2020 285

Kaynak: dogm.meb.gov.tr