Büyük Eğitim Araştırması "TIMSS" Türkiye´de Tamamlandı!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya ilişkin olarak; TIMSS 2019 uygulamasının, Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 60 ildeki 217 okul ve 434 şubede 11 bin 400 öğrencinin katılımıyla 27 Mart-11 Nisan 2019´da gerçekleştirildiğini belirtti.  TIMSS 2019 araştırmasının sorunsuz sona erdiğini dile getiren Selçuk, şu bilgileri verdi: "Uygulamanın hazırlık aşaması Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından başarılı şekilde yürütüldü. TIMSS 2019 uygulamasının ilk kez elektronik ortamda uygulanmasından dolayı bu çalışmalar daha fazla önem arz ediyordu. Bu hazırlıklar kapsamında örneklemde yer alan illerde görevli il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul yöneticileri ve branş öğretmenlerine yönelik eğitimler gerçekleştirildi.

16.04.2019 198

Kaynak: http://www.meb.gov.tr/buyuk-egitim-arastirmasi-quottimssquot-turkiyede-tamamlandi/haber/18420/tr