Aile ve Çalışma Hizmetleri Erişilebilirlik Kılavuzu Yayınlandı

Aile ve Çalışma Hizmetleri Erişilebilirlik Kılavuzu Yayınlandı

 

Erişilebilirlik Nedir? Erişilebilirlik "herkesin, istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesi"dir. Her yere ve her hizmete; çünkü bireylerin konutlarından, eğitim binalarına iş yerlerine; açık ve yeşil alanlardan, toplu taşıma araçlarından bilgi ve iletişim teknolojilerine kadar tüm alanlara ve tüm hizmetlere erişiyor olması gerekir. Bağımsız ve güvenli olarak; çünkü yapılan düzenlemelerin, verilen hizmetlerin kimsenin yardımı olmadan ve her hangi bir risk oluşturmadan kullanılması gerekir. Herkesin; çünkü erişilebilirlik engelliler için zorunluluk, yaşlıları eklediğimizde gerekliliktir. Toplumdaki herkes için ise konforlu bir yaşam demektir. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel

Müdürlüğünün ilgi yazısında; ulusal standartları baz alan, bu standartlar ile bunlarda yer almayan güncel ihtiyaçl a r a çözüm sunan, ayrıca mevzuattaki son düzenlemeleri de kapsayan, yazılı ve görsel içeriğe sahip bir rehber niteliğindeki "Erişilebilirlik Kılavuzu"

hazırlanmıştır. Kılavuz; ülkemizde erişilebilirlik standartları ve mevzuatı ile birlikte, binalar ve yakın çevresinin tasarımı aşamasında uygulanması gereken tek kaynak niteliğinde olup K ı l a v u z a https://www.ailevecalisma.gov.tr/media/54952/erisilebilirlik_kilavuzu.pdf

adresinden ulaşılabilmektedir.

11.11.2020 543

https://www.ailevecalisma.gov.tr/media/54952/erisilebilirlik_kilavuzu.pdf

Kaynak: ailevecalisma.gov.tr