2021 YKS Başvuru Tarihleri: YKS Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

2021 YKS Başvuru Tarihleri: YKS Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2021 yılında YKS'ye girecek olanlar için ÖSYM tarafından başvuru tarihleri açıklandı. Açıklanan tarihlere göre YKS'nin AYT, TYT ve YDT oturumları için başvurular; 4 Şubat 2021'de başlayacak olan, 2 Mart 2021 gece yarısında sona erecek.

Sınavın geç başvuruları ise 17-18 Mart'ta alınacak.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da YKS başvuruları ais.osym.gov.tr adresinden öğrencilerin aday işlemleri şifresi ve T.C. Kimlik Numaraları ile alınacak.Henüz ais hesabı olmayanlar ise kendilerine en yakın ÖSYM sınav merkezlerinden ais hesabı açabilecek. Ayrıca daha önce sınava girmiş olanlar ise sistemde kayıtlı resminin güncel olmasına dikkat etmeli.YKS Başvuru ücreti, sınava başvuru yaptıktan sonra anlaşmalı bankalar veya ÖSYM'nin ödeme sitesinden kredi kartı ile yapılacak. Sınav ücretinin kaç lira olacağı başvuru tarihlerinden önce güncellenecek.

2021 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından açıklanan güncel takvime göre sınalar;

TYT: 26 Haziran
AYT ve YDT: 27 Haziran 2021 tarihlerinde ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılacak. Sınav giriş belgelerinin sınava 15 gün kala duyurulması bekleniyor. Öğrenciler sadece sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi ile sınav salonuna giriş yapabilecek.

YKS KONULARI NELER OLACAK?

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'tan gelen açıklamaya göre, 2021 YKS sınavında öğrenciler tüm müfredattan sorumlu olacaklar. Ayrıca bu yıl her ay öğrencilere yönelik çalışma fasikülleri yayınlanacak.

19.01.2021 305