Proje Bilgi Sistemi Bilgilendirme ve Veri Girişine Yönelik Açıklamalar Yayınlandı.

Proje Bilgi Sistemi Bilgilendirme ve Veri Girişine Yönelik Açıklamalar Yayınlandı.

22.05.2019 1707

 

PROJE BİLGİ SİSTEMİ (PBS)

BİLGİLENDİRME VE VERİ GİRİŞİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Bilgi ve Takip Sistemi kapsamına "Proje Bilgi Sistemi" eklenmiştir. Sisteme MEBBİS şifresi ile giriş yapıldıktan sonra sayfanın sol kısımda yer alan dikey menü içerisinden "Projeler" kısmına tıklanarak "Proje Listesi" alt başlığı ile sistemin arayüzü açılacaktır. Sisteme ilk girişte okulların karşısına "Duyuru" sayfası açılacaktır.

Duyuru Sayfası: Duyuru sayfasında Genel Müdürlüğümüzce yapılacak paylaşımlar ve bilgilendirmelerle proje başvurularının ve yürütülen projelerin sayı ve kalite bakımından artırılması, sistemin daha başarılı yürütülebilmesi planlanmaktadır.Duyuru sayfasında;

1-      İmam Hatip Okullarının başvurabileceği proje hibe fırsatlarına yönelik duyuru ve yönlendirmeler yapılacaktır.

2-      Proje hazırlık süreçlerine ve projelerin teknik kalitelerinin artırılmasına yönelik paylaşımlar da yer alacaktır.

3-      İmam Hatip Okullarınca yürütülen projeler çerçevesinde edinilen kazanım ve başarılar da kurumlarımıza teşvik olması açısından belirtilecektir.

4-      Sistemin yürütülmesini ve veri girişini kolaylaştırmaya dair merak edilen soruların cevaplandırılması da yine duyurular kısmında yer alacaktır.

Proje Listesi:Duyuru sayfasının sağ üst kısmında yer alan "proje listesi" kısmına tıklayarak açılan sayfada okul tarafından veri girişi yapılan projelerin listesi görünecektir.

Proje Bilgi Girişi:Sayfanın sağ üst kısmında "yeni proje ekle" butonuna tıklayarak yeni projelere yönelik bilgi girişi yapılabilecektir. Ayrıca bilgi giriş yapılan projelerin sayfasına girildiğinde değişiklik yapma imkânı da bulunmaktadır.

İlk olarak "proje aşaması" başlıklı açılır menüden seçim yapılacaktır. Projelerin teklif aşamasında "teklif edilenler" şeklinde bilgi girişi yapıldıktan sonra proje yürütülmeye başlandığında ilgili kısım "yürütülen projeler" ve tamamlandığında "tamamlananlar" olarak bilgi giriş sayfasındaki ilgili kısımda gerek görülen alanlarda değişiklikler yapılacaktır.

İkinci olarak "Proje Tipi" seçilecektir. "Proje Tipi" kısmı projenin bütçe kaynağını tanımlamaktadır.  Projenin bütçe kaynağı ERASMUS+ ise ilgili alt menüden programlaması seçilecektir. Aynı şekilde TÜBİTAK projelerinde de projenin programlaması alt menüde yer alıyorsa seçilecek, yer almıyorsa "diğer" kısmı seçilerek aşağıda açılan kısımda tanımlanacaktır. Kalkınma Ajansları projeleri için hangi kalkınma ajansı olduğu belirtilecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı´ndan alınan fonlarda da ilgili teklif çağrısının adı verilecektir. Proje kaynağı"diğer projeler" olarak seçim yapılırsa kaynağın sağlandığı kurumun adı ve programlamanın ismine yer verilecektir.

"Başvuru sahibi" kurum okul ise okulun adı, değil ise başvuru sahibi kurumun adı yazılacaktır. Benzer şekilde projeye yönelik bilgiler her proje için açılan veri sayfasında tanımlanan ilgili kısımlara girilecektir.