Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası Mesajı Yayınlandı.

Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası Mesajı Yayınlandı.

      Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Ülkemizde, engelli vatandaşlarımızın hakları, anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış ve son dönemde uygulamaya geçirilen yasa ve yönetmeliklerle, uygar toplumlar seviyesine ulaşmıştır.

      Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. Engelli vatandaşların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.    

       Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir.

      Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizdeki tüm engelli bireylerin "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nü en içten dileklerimle kutluyor, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                   Mehmet Salih YILDIZ

                                         Okul Müdürü

                                                                                            

                                                                                   

03.12.2019 266