Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ'dan  Öğretmenlerimize Yönelik MEB-DOGM Modülleri Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi.

Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ'dan Öğretmenlerimize Yönelik MEB-DOGM Modülleri Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi.

Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ tarafından 29/12/2021 çarşamba günü zoom uygulması üzerinden gerçekleştirilen seminerde öğretmenlerimiz dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi ve web sitelerini inceleyerek Din Öğretimini Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldular.

dogm.meb.gov.tr Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün resmi ana sayfasıdır. Web sitesinde, genel müdürlük yönetimi, öğretim programları, genel müdürlük tarafından yürütülen AR-GE ve Projeler, genel müdürlük tarafından yayınlanan yayınlar, din öğretimine bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenlere yönelik yapılan resmi duyurular ve din öğretimiyle bağlantılı web sitelerinin bağlantıları bulunmaktadır.

 religiouseducation.meb.gov.tr Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı Uluslararası Din Eğitimi Portalı'dır. Sitedeki tüm içeriklere Türkçe, İngilizce Arapça olmak üzere üç farklı dilde erişilebilmektedir.

 https://dinogretimi.meb.gov.tr  Din Öğretimi Portalı . İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde uygulanan okul içi etkinlikler,yarışmalar,projeler ve bu etkinlikler için hazırlanan uygulama takvimleri,broşürler,yarışma şartnameleri gibi dökümanlar bulunuyor.40 ayet,hadis,kavram,atasözü etkinlikleri,münazaralar ve örnek projeler sitede mevcut.

 https://dkab.meb.gov.tr  Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretimi Portalı. Örnek ders materyalleri,örnek ve özgün uygulamalar mevcut. Siteden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişim Programı –DÖGEP- kılavuzuna ve başarılı uygulamalarına ulaşılabilir.

 dinogretimiokullar.meb.gov.tr Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün imam hatip okullarında yapılan iyi örnekleri yayınladığı bir web sitesidir. Site içeriğinde tüm Türkiye'de bulunan imam hatip okullarında yapılan örnek uygulamalarla ilgili içeriklere ulaşabilmek mümkündür. Ayrıca Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Almanak - Başarılı Uygulamalarımız" kitapçığını iki aylık yayınlarını PDF olarak indirip inceleyebilirsiniz.

 hafiz.meb.gov.tr Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi resmi web sitesidir. Web sitesinde özellikle Kur'an eğitiminde kullanılabilecek kaynak web sitelerinin linkleri bulunmaktadır.

https://dogm.eba.gov.tr  Din Öğretimi Materyal Sayfası.Bu sayfada  Meslek derslerine yönelik, ders kitapları, etkileşimli kitaplar, ders sunuları,etkinlikler ve soru havuzu bulunuyor. Ders kitaplarının hem bütün hem de üniteler halinde bölünmüş hali sitede mevcut. E –içerik hazırlama modülü de var. Telafi eğitimi kitapçıklarına ve her sınıf kademesi için hazırlanan etkinlik kitaplarına siteden ulaşılabilir.

https://hafiz.meb.gov.tr Hafızlık programları,örgün eğitimle beraber hafızlık projeleri ve bu projelerin uygulama esasları,uygulayan okullara yönelik bilgilerin mevcut olduğu sitedir.

29.12.2021 139

13-01-202213-01-202213-01-2022