Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin kahraman ordumuzla birlikte yekvücut olarak tarihe şanlı bir sayfa olarak nakşettiği şanlı bir destanın adıdır. Ecdadımızın 106 yıl evvel yedi düvele karşı yazmış olduğu bu destan, tarihin akışını değiştirmiş, bu toprakların ilelebet vatanımız olarak kalacağını tüm dünyaya ispat etmiştir. Tarihin az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanıdır. Çanakkale Zaferi'nin genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize borcumuz olduğu kadar, geleceğimizin de teminatıdır. Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı yüz yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır.

Türk milleti birlik ve beraberliği, iman gücü ile her zorluğu bertaraf etmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiştir.Şehitlerimizin uğruna can verdiği bayrağımız ve topraklarımız bizim için en kutsal emanetlerdir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden kahramanlarımızı, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Dumlupınar'dan 15 Temmuz'a, yurt içinde ve yurt dışında vatanın bağımsızlığı uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

18.03.2021 532

18-03-2021