Öğretmenlerimize Yönelik ''Akademik Başarı ve Motivasyon '' Seminerimiz 26 Mart Cuma Günü Saat 15:00'de Zoomda Gerçekleştirildi.

Öğretmenlerimize Yönelik ''Akademik Başarı ve Motivasyon '' Seminerimiz 26 Mart Cuma Günü Saat 15:00'de Zoomda Gerçekleştirildi.

Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ başkanlığında Öğretmenlerimize yönelik '' Akademik Başarı ve Motivasyon '' 26 Mart Cuma günü saat 15:00'de Zoom'da gerçekleştirilen seminerde;

 1-2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hedef 2021 Eylem planı

Çalışmaları ile ilgi bilgiler verilmiştir.

 2-Akademik başarıyı artırmak için 2 yıldır uygulayarak başarılı olduğumuz akademik koçluk sisteminin aksamadan devam ettiği,

 3- YKS ve LGS okul başarımızın her yıl bir önceki yıla göre yükseldiği, okul çapında yapılan denemelerde de bu durumun belirgin olduğu istişare edilmiştir.

 4- 12.sınıfların ve 8.sınıf öğrencilerimizin DYK kurslarına katılım oranının tam olduğu ve kursların verimli geçtiği hemfikir olunmuştur.

 5-Hedef 2021 çalışmalarımızın Genel Müdürlüğümüz belirlemiş olduğu talimatlar çerçevesinde gerçekleştirildiği dile getirilmiştir.

 Akademik başarıyı artırma çalışmaları; LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, Destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), Etkili rehberlik ve kariyer planlama, Hedef 2021 çalışmaları, Akademik Destek Programı (ADEP), Eğitimde Rehberlik Ve Destekleme Modeli çalışmalarımız kapsamında yapılan diğer çalışmalar,

24 Şubat 2021 Çarşamba günü Mesleki tanıtım ve kariyer günleri çalışmalarımız kapsamında konusunda uzman Dil ve Konuşma terapisti Zeliha Cansu ÖZER 11.ve 12.sınıf öğrencilerimize seminer gerçekleştirdi.Ayrıca ,okulumuz rehber öğretmenleri Seda MURUTOĞLU ve Büşra İygün SARSILMAZ tarafından LGS ve YKS  verimli ders çalışma, sınavlarda başarılı olma ve motivasyon konularında son sınıf öğrencilerimize, üst öğretim kurumları meslekleri konulu seminer çalışmaları yapılmıştır. Öğrencilerimizin DYK Kurslarına katılmaları sağlanmış, etkili rehberlik ve koçluk sistemiyle ortaokul 8.sınıf ve lise 12.sınıf öğrencilerimizin tamamı kurslara katılmıştır. Pandemi sürecinde olumsuz etkilenen öğrencilerimize  sınav stresini azaltmak için motivasyon amaçlı online seminerler yapılmıştır. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerinin sağlamak amacıyla tüm sınıflarımıza psikososyal eğitim verilmiştir. Hedef 2021 kapsamında öğrencilerimizin denemelerini takip etmek ve akademik başarılarını artırmak amacıyla bir öğretmene 5 öğrencinin koçluğu verilerek koçluk sistemi devreye konulmuştur. Koçluk sistemini takip etmek amacıyla haftanın bir günü idareci , Akademik takip kurulu ve öğretmenlerimizle birlikte haftalık değerlendirme toplantıları yapılmıştır. 2020-2021 yılı Akademik başarıyı artırma çalışmaları; YKS hazırlık çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), etkili rehberlik ve kariyer planlama, Hedef 2021 çalışmaları ile ilgili hususlar öğretmen gruplarımızla ve eğitim koçlarımızla yaptığımız toplantılarda ele alınmıştır.Hedef 2021 ve ADEP toplantıları yapılarak öğrencilerimizin akademik başarısını yükseltmek amacıyla deneme sınavları periyodik olarak gerçekleştirilmiş, sonuçlar analiz edilerek geri dönütler sağlanmıştır.

 

26.03.2021 438

26-03-202126-03-202126-03-2021