Mobil Trafik Eğitim Tırı Yola Çıkıyor.

18.09.2019 171

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mamak'taki Şehit Cihan Yıldız İlkokulu'nda düzenlenen "Mobil Trafik Eğitim Tırı Türkiye Yollarında Tanıtım Programı"na katıldı.   Bakan Ziya Selçuk programda yaptığı konuşmada, son bir yılda trafik eğitimi konusundaki gelişmelerden mutlu olduğunu ifade etti.   Bir süre önce uluslararası bir toplantıda yabancı uyruklu bir konuşmacının, "Türkiye'deki trafik problemlerinde azalma var" dediğini aktaran Selçuk, o toplantıda bu azalmanın nelerden kaynaklandığını paylaşma imkanı bulduğunu dile getirdi.   İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik çalışma yapılacağını anlatan Selçuk, şöyle devam etti: "Mobil tır, çocuklarımız açısından somut bir sonuç ortaya koyuyor ve bütün il ve okullarımızı dolaşacak. Bu tırların çocuklarımız tarafından fiilen kullanılacak ve onları heyecanlandırıyor olmasıyla trafik eğitimi, sadece sınıflarda teorik olarak değil, çok daha uygun bir faaliyet olarak ortaya konulacak. Erken yaşlardan itibaren de çocuklarımızın trafik konusundaki farkındalığının gelişmesine yardımcı olmuş olacağız."

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/mobiltrafikegitimtiriyolacikiyor/haber/19318/tr