Mesleği Hayatım Portalı, Meslek Lisesi Öğrencileriyle Sektörü Buluşturuyor.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB Başöğretmen Salonu´nda düzenlenen, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "Mesleğim Hayatım" portalı tanıtım programına katıldı. Selçuk, burada yaptığı konuşmada, Millî Eğitim Bakanlığı olarak mesleki ve teknik eğitime bakış açılarının Türkiye ekonomisi ve demokrasisini birbiriyle ilişkilendirme ve çok daha güçlü bir eğitim sistemi ortaya çıkarmakla ilgili olduğunu ifade etti. Eğitim sisteminin güçlendirilmesine paralel olarak ekonomik sistemin de güçleneceğine işaret eden Selçuk, "Uluslararası bazı sınavlarda ya da araştırmalarda gösterildiği gibi 15-20 puan ilerlemenin bile bu sınavlarda ülkenin ekonomik hacminde milyar dolarlar seviyesinde katkı sağladığını çok net biliyoruz." diye konuştu.

05.03.2019 173

Kaynak: http://www.meb.gov.tr/quotmeslegim-hayatimquot-portali-meslek-lisesi-ogrencileriyle-sektoru-bulusturuyor/haber/18135/tr