Liselere Geçiş Sınavı İçin Motivasyon Çalışmaları

Liselere Geçiş Sınavı İçin Motivasyon Çalışmaları

2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Liselere Geçiş Sınavının 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacağı bilinmektedir.

 Liselere Geçiş Sınavına katılacak olan 8. Sınıf öğrencilerimizin sınav kaygılarını gidermek ve geleceğe yönelik planlamalarına yardımcı olabilmek için sınıf rehber öğretmenleri, okul rehberlik öğretmenleri ve müdür yardımcılarının öğrencilere kılavuzluk ederek yol göstermeleri sınav motivasyonu açısından büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca okul yöneticileri sınava girecek olan yetim ve öksüz öğrencilere bizzat hamilik ederek, bu öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının giderilip sınava hazır bir psikolojiye ulaşmalarının sağlanmasından sorumlu olacaklardır. 

Bu kapsamda ekli listede isimleri bulunan tercih danışmanlığı listesindeki görevlilerle birlikte sınıf rehber öğretmenleri, okul rehberlik öğretmenleri ve müdür yardımcılarının; sınava girecek öğrencilerimize farkındalık çalışmaları yapmaları (sınav kağıdı kodlama, sınav usül esasları hakkında bilgilendirme, tercih danışmalığı, vs.) öğrencilerin pozitif motivasyonlarının artırılması, sınav kaygılarının giderilmesi, sınava yönelik çalışmalarının desteklenerek öğrencinin azami şekilde sınava hazır hale getirilmesi için dijital ortam, sosyal medya, whatsapp, randevu sistemi vs. gibi herhangi bir yöntemle   öğrencilere ulaşılarak destek verilmesi hususunda;

 

Gereğini rica ederim.

 

                          Muhammet ÇAYIR                                                                                                               

                   İlçe Milli Eğitim Müdürü

EK:

1-Tercih Danışmanları Listesi

03.06.2020 317

meb_iys_dosyalar/34/13/758711/dosyalar/2020_06/03221011_1..xlsx

03-06-2020

Kaynak: meb.gov.tr