Lise Hackathon Tasarım Yarışması.

Lise Hackathon Tasarım Yarışması.

Ankara Şehit Cengiz Polat İmam Hatip Ortaokulu'nda 31 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde, 50 lise öğrencisi 15 tim halinde dijital içerik tasarımı üzerine yarıştı. Sinema, Animasyon, Kısa Film, Fikir, Hikâye, Grafik ve Afiş Tasarımı alanlarında hünerlerini gösteren gençler, ekip olarak sınırlı bir süre içinde en iyi içeriği üretme deneyimini yaşadı.

24 Saat Boyunca Çalıştılar

Sabah erken saatlerde organizasyon salonunda bilgilendirme toplantısı yapılmasının ardından gençler üretim masalarına alındı ve yarışma başladı. 24 saat aralıksız üretim ile geçen yarışma süresince gençler hem sıkı çalıştı, hem takım olma deneyimi kazandı, hem de çok eğlendi. Öğrencilere yardımcı olmak üzere öğrencilerle birlikte çalışan 15 danışman, 20 görevli ve 10 gönüllü öğretmen de unutulmaz anlar yaşadı.   Yarışmanın gerçekleştirilmesi için büyük destek sağlayan Din Öğretimi Genel Müdürümüz Nazif Yılmaz, Eğitim Ortamları ve Öğrenme Süreçleri Daire Başkanı Oğuzhan ÖZKAN,Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Ahmet İşleyen, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Yardımcısı Hilmi Karabacak ile Keçiören Belediyesi Etüd ve Proje Müdürü Eyüp Aksoy, gençleri hackathon sırasında da ziyaret ederek çalışmalarını yakından izledi.

Ödül Töreni

1 Şubat Cumartesi günü ödül töreninin gerçekleştirildiği yarışmada, TRT'den yayın ve yapımcıların da yer aldığı 6 kişilik jüri önünde öğrenciler ürünlerini sundu. Yarışmada, 2 kategoride 6 tim 18 öğrenci dereceye girdi.   Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Uğur TECİR'in de katılımları ile gerçekleşen ödül töreninde, katılan öğrencilere sertifikaları Gül Nihal Özkan ve Okan Özbay tarafından takdim edildi. TRT Çocuk kanalında yayınlanan Rafadan Tayfa çizgi filminin yapımcısı İsmail Fidan da, hem jüri hem misafir olarak gençlerle sohbet etti, deneyimlerini paylaştı, üretilen içerikleri değerlendirdi ve öğrencileri stüdyosunda misafir etme sözü verdi.

03.02.2020 476

http://dogm.meb.gov.tr/www/lise-hackathon-tasarim-yarismasi/icerik/978

Kaynak: dogm.meb.gov.tr