İSTANBULMACA Online Bilgi ve Kültür Yarışması

LİSELER ARASI İSTANBULMACA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışmaya tüm resmi liselerdeki 9, 10, 11, 12. Sınıf öğrencileri katılabilir.
Yarışmada İstanbul'un tarihi, kültürü ve edebi eserleri ile ilgili sorular olacaktır.
Yarışma için herhangi bir yere başvuru yapılmayacak, online ortamda gerçekleştirilecektir.
Yarışmaya katılmak için internet bağlantısı olan bir telefon, tablet veya bilgisayarınız olması gerekmektedir.
Yarışma 17 Nisan 2020 saat 20.00'de gerçekleştirilecektir. Yarışmaya katılmak için gerekli link bilgisi yarışma başlamadan 30 dakika önce @istmemkultur twitter adresinde paylaşılacaktır.
Yarışma öncesinde onlıne olarak oluşturulacak sınıf bilgisi adaylara @istmemkultur twitter adresinden duyurulacaktır.
Yarışma komisyon tarafından hazırlanan 75 çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır.
Puanlama yapılırken soruya cevap verme süresi de dikkate alınacaktır. Sorulara en önce doğru cevabı veren aday en yüksek puan alacak, diğer adaylar cevap verme süresine göre puan alacaktır.
Yarışma sonucunda ilk üçe giren öğrencilere helikopterle İstanbul turu yaptırılacaktır.
Şartnamede belirtilmeyen hususlarla ilgili karar yetkisi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Kültür Birimi'ndedir.

18.04.2020 395

18-04-2020ç