HİSAR Projesi Eğitici Eğitimlerinin İlk Etabı Tamamlandı

HİSAR Projesi Eğitici Eğitimlerinin İlk Etabı Tamamlandı

Proje kapsamındaki eğitici eğitimlerinin ilk bölümüne 39 ilden bilişim teknolojileri ve STEM çalışmalarına gönül vermiş farklı branştan 240 öğretmen katıldı.

Bu öğretmenlerin her biri kendi ilinde 60 öğretmene eğitim vererek 14 bin 400 öğretmenin eğitim alması sağlanmış olacak. Böylece bu eğitimlerle de yüz binlerce öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Ankara'nın Haymana ilçesinde 5 gün yoğun süren eğitim ve atölye çalışmalarının sonunda, öğretmenler 26 özgün, inotatif proje hazırladılar. Projeler, düzenlenen final sergisinde katılımcılara sunuldu.

Yapılan projeler arasında yapay zeka, robotik, kodlama,  3 boyutlu tasarım, android yazılım geliştirme, dezavantajlı vatandaşlara çözüm önerileri, bilgisayarsız kodlama, STEM ve disiplinler arası çalışma örnekleri yer aldı.

Programın sonunda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, " 'Geleceğin HİSAR'larını inşa ediyoruz' sloganıyla çıktığımız yolda, öğrencilerimizi çift kanatlı olarak yetiştirmeyi arzuluyoruz." diyerek başarılı öğretmenlerin sertifikalarını takdim etti ve katılımcılara teşekkür etti.  

31.05.2021 244

Kaynak: dogm.meb.gov.tr