Geleceği Planlama ,Eğitimde Teknolojinin Rolü ve Küreselleşme Seminerlerimiz Gerçekleştirildi.

Geleceği Planlama ,Eğitimde Teknolojinin Rolü ve Küreselleşme Seminerlerimiz Gerçekleştirildi.

Okulumuz rehberlik öğretmenleri Büşra İygün SARSILMAZ ,Seda MURUTOĞLU ve Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge ALYUL tarafından hazırlanan seminer programı 3 ayrı bölüm halinde öğrencilerimize uygunlandı.Gerçekleştirilen seminer programımız alt konu başlıkları şu şekilde oluşturuldu.

8.sınıf ve 12 öğrencilerimize '' Geleceği Planlama '' konularında seminer verildi. 

Seminer Özeti

Öğrencilerimizin yaşam hedefi oluşturmakla ilgili kavramlardan haberdar olması ve hedef belirlemeyi öğrenmesi amacıyla gerçekleştirilen seminerlerde öğrencilerimizin kapasitelerinin ne kadarını kullandıklarını sorgulamaları istendi. Öğrencilerimizin semineri ilgiyle dinledikleri gözlenmiş olup, rehberlik servisi ile sınıf ve ders öğretmenlerinden de bu süreçte bireysel destek de alabilecekleri hatırlatıldı.

6,7,8 ,9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerimize Eğitimde Teknonolojinin Rolü konularında seminer verildi.

Seminer Özeti

Ülkemizde eğitim teknolojilerinin kullanım alanlarını genişletmek için bir takım çalışmalar yürütülmüş ya da halen yürütülmektedir.Eğitim teknolojisi alanında ortaya çıkan yeni ürünler, örgün eğitimde öğrenci başarısını arttırma, yaygın eğitimde çalışanların iş verimini yükseltme amaçlarıyla giderek yaygınlaşan biçimde uygulamaya konmaktadır. Eğitimi teknolojisi, eğitim sürecinde hem öğretmene hem öğrenciye önemli yararlar sağlar. Öğretme-Öğrenme sürecinde "öğretmen" ve "teknoloji" iki önemli öğeyi oluşturmaktadır. Çünkü öğrencilerin öğrenmelerinde bu iki öğe en büyük etkiye sahiptir. Günümüz eğitiminde farklı roller üstlenmiş olan öğretmenin hem teknolojiyi kullanması hem de teknolojinin öğrenme amacıyla nasıl kullanılacağını öğrenciye öğretmesi gereklidir. Eğitim teknolojisi, öğretmene öğrenme işinde yardım eder, öğrencilerin özel durumları ile İlgilenip onlara kılavuzluk yapmayı ve mesleki bilgi ve becerilerini yenilemesi için zaman kazandırır, Öğrencilerin başarısını sağlayarak kendi başarı grafiğini yükseltmesine olanak verir ve onun toplum içindeki yerinin güçlenmesine katkı getirir.

İnsanoğlunun hayatı günümüzün çağdaş dünyasındaki bilim ve teknoloji alanlarındaki hızlı gelişmeler doğrultusunda her yönüyle derinden etkilenmektedir. Günümüz insanının yeryüzündeki bu gelişmelere ayak uydurabilmesinin yanında bilim ve teknolojiye katkıda bulunabilmesi için her zamankinden daha çok eğitime yönelmesi gerekir. Çünkü bireyin bugünün şartlarına uygun, gelecekte de ortaya çıkacak yeni durumlara uyum gösterebilecek şekilde yetiştirilebilmesi, onları kendilerine uygun bir eğitimden geçirmekle mümkün olur.

11. ve 12.sınıf öğrencilerimize yönelik Küreselleşme konularında seminer verildi.

Seminer Özeti

Globalleşmenin Türkçe karşılığı olarak kullanılan "Küreselleşme", ekonomik içerikli bir kavram olarak ortaya çıkmıştır İçinde yaşadığımız dünyanın son zamanlardaki en önemli olgusu küreselleşme olgusudur. İnsan ve toplumların yeryüzünde olup bitenlerden giderek daha çok haberdar olmaları, birbirlerinin eylem ve deneyimlerinden etkilenmeleri, bunları paylaşmaları ve yaymaları ile ortaya çıkan süreci her defasında yeniden irdelemek gerekir. Zira küreselleşme kavramı yeni bir kavram olmasına ve bugüne kadar hakkında çok şey yazılmasına karşın halen devam eden bir süreçtir. Bu sürecin yarattığı deneyimler yayılıp, paylaşıldıkça, neden ve sonuçlarının daha iyi kavranması mümkün hale gelecek, ayrıca bundan sonra ortaya çıkabilecek muhtemel eğilimler de daha iyi anlaşılacaktır. Toplum yapısında meydana gelen gelişmeler; nüfusun farklılaşması, ekonomik dönüşüm, aile biçimleri ve yaşam tarzlarının değişmesi küreselleşmenin yol açtığı önemli değişim konularından sadece bazılarıdır. Bütün bunlar bilginin küresel düzeyde paylaşımı ve yayılması ile yakından ilişkili görünmektedir.Küreselleşme ile ortaya çıkan sosyal, politik, ekonomik ve kültürel değişim alanlarını incelemekten çok, küreselleşme ve onun yansımalı bir süreci olarak öne çıkan bilgi toplumu ve eğitimdeki değişim konuları hakkında bilgi vermek, daha önce bu konuda ortaya konan görüşlerin bir analizini yaparak, bu alanda ortaya çıkan yeni eğilimleri tartışmayı amaçlamaktadır. Buna göre küreselleşme, dünya ölçeğinde ekonomik, siyasal ve kültürel bütünleşme, fikirlerin, görüşlerin, pratiklerin, teknolojilerin küresel düzeyde kullanılması, sermaye dolaşımının evrenselleşmesi, ulus-devlet sınırlarını aşan yeni ilişki ve etkileşim biçimlerinin ortaya çıkması, mekanların yakınlaşması, dünyanın küçülmesi, sınırsız rekabet, serbest dolaşım, pazarın dünya ölçeğinde büyümesi ve ulusal sınırların dışına çıkması, kısaca dünyanın tek pazar haline gelmesidir.

Seminer programımızda emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.

 

26.12.2019 164

22-01-202022-01-202022-01-2020