'Eğitim ya da Eğitim' Dergisi Öğretmenlerle Buluştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Diyalektik olarak 'ya da' kelimesiyle aslında başka perspektifler ve bakış açıları da var demeye çalışıyoruz. Bulunduğumuz bakış açısının dışında bakış açılarına davet ediyoruz. Bir meseleye 'şudur' ya da 'budur' demek yerine hem 'o' hem de 'o' demek istiyoruz" dedi.

MEB) tarafından hazırlanan 'Eğitim ya da Eğitim' dergisinin Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen tanıtım programına katıldı. Selçuk, dergiyi çıkartırken aslında çok büyük bir beklentilerinin söz konusu olmadığını belirtti. Hayatın bütünlüğü içerisinde renklerden bir rengi boyutlardan bir boyutu tamamlamak ve güzelleştirmek için böyle bir çabanın içerisinde girdiklerini söyleyen Selçuk, şöyle konuştu:
"Bu çabanın sonucunda da öğretmenlerle aramızdaki bağların, kılcal damarlara kadar ulaşabilmesi için küçük bir gaye edindik. Eğitimin aslında hayatın tüm sahneleriyle alakalı olduğunu, eğitimin yalnızca sınıfın içerisinde bazı kazanımların öğretimi meselesi olmadığını, hayat sahnesinin tüm boyutlarını içermesi gereken bütünlüklü bir yaşam görüşüne ihtiyacı olduğunu ve bugünkü dünyaya baktığımızda da eğitimi eğitmek ihtiyacı olduğunu fark ediyoruz. Bu yüzden buna bir neşe ve güzellik katalım diye böyle bir çabamız oldu. Bu çabayı sergilerken öğretmenlere, velilere ve kendimize, 'Kültür ve sanat olmadan insan kendi kemalatını yaşayamaz'" mesajını verdik. İnsan varlığının gayesi olan yolculuk serüveninin daha neşeli, kaliteli geçebilmesi ve kamil insan olma yolundaki ortak hedefin gerçekleşebilmesi için bazı araçlara ihtiyaç var. Bu dergiler bir şekilde insanların birbirleriyle olan bağını kelimeler vasıtasıyla derinleşmesini ve aralarındaki muhabbetin gelişmesini sağlayacak.

23.11.2019 284

http://yadadergi.com/

Kaynak: http://yadadergi.com/