8. ve 12. Sınıf Öğrencilerimize Yönelik Koçluk Sistemi Çalışmalarımız Devam Ediyor

8. ve 12. Sınıf Öğrencilerimize Yönelik Koçluk Sistemi Çalışmalarımız Devam Ediyor

2020-2021 YKS ve LGS hazırlık sürecinin tanıtım ve bilgilendirme sunumu yapıldı.8. ve 12. sınıf velilerimize okul Rehber Öğretmenimiz  tarafından LGS-YKS 2020-2021 sınav dönemi ve bu sınava hazırlanmak için okul olarak yapacağımız faaliyetlerle ilgili online sunum gerçekleştirildi.8. ve 12. sınıflarımızın 2021 YKS ve LGS süreci çalışmaları bu yıl birinci dönemden itibaren düzenli olarak yaptığımız deneme sınavları ile başladı.Ayrıca her ayın sonunda Müdür Yardımcısı, Rehberlik Servisi ,Akademik Takip komisyonu ,Öğrenci koçları ve tüm kurs öğretmenlerinin katılımı ile Zoom programı üzerinden sınıf değerlendirme toplantısı yapılıp her öğrencinin sınıf içi performansı, ödev takibi ve deneme sonuçları değerlendirilmektedir.Öğrenci koçluk sistemi uygulamımızda öğrencilerimizi bekleyen faaliyetlerimizi kısaca belirtecek olursak;

Veli ve Öğrenci Bilgilendirme Broşürleri

Soru Çözüm Kampı

Hafta Sonu Yoğun  Kurs Sistemi

70 Adet Deneme Sınavı

Deneme Analizleri

Uzman Klinik Psikolog Rehberlik Hizmeti

Öğrenci Koçluğu

Veli Bilgilendirme

Veli Seminerleri

Öğrenci Seminerleri

Psikolojik Danışmanlık Hizmeti

Motivasyon Kahlvaltı Programları

Geziler

Yıl Sonu Konseri 

 

Öğrenci koçluğu Nedir ? Eğitim alanında son dönemde ön plana çıkmış olan Öğrenci Koçluğu uygulamasının YKS ve LGS sınav sürecinde ne tür katkıları olur? LGS-YKS sınavlarında bir öğrenci koçuna ihtiyaç var mı?

 Öğrenci Koçu kimdir?
Öğrenci Koçu; çocuğun ailede başlayan, örgün eğitim ve sosyal çevreyle devam eden etkileşiminde oluşmuş etiketlerini, kendisinden beklenenleri, ona sağlam bir kariyer sağlamak adına yapılan yanlış uygulamaları bertaraf ederek, öncelikle öğrencinin kendini tanımasına fırsat tanıyan bir faaliyet alanıdır.
Öğrenciye; 'Ben ailemden ve çevremden bağımsız olarak ne istiyorum, neyi yaparsam mutlu olurum, hangi yeteneklere sahibim, isteğime ulaşmak için nasıl bir yol haritası çizmeliyim? Gibi sorulara cevaplar buldurarak – ki cevabı öğrencinin kendisine buldurmak çok önemlidir- içsel kaynaklarını fark edip, onları hedefine ulaşmak amacıyla daha etkili ve verimli kullanması sürecinde yol arkadaşlığı yapar.

     Öğrenci Koçluğu Uygulaması nasıldır? Öğrenci Koçu ne yapar? Öğrenci ve Eğitim Koçu öğretmen yıl boyunca öğrenci  dinleyerek ve gözlemleyerek (Pandemi sürecinde online platformlar üzerinden takip edilerek ) hem tanıma fırsatı bulur hem de karşılıklı uyum sürecini başlatmış olur. İlerleyen zamanlarda hedef belirleme, planlı ders çalışma, sınavlarda başarılı olma sanatı, YKS ve LGS sınavlarında sınav sürecini yönetme becerisi kazanma, zaman yönetimi, etkili çalışma, motive etme, öğrenme teknikleri, anlayarak hızlı okuma teknikleri gibi konularda çalışılır.

 Öğrenci Koçuna neden ihtiyaç duyulur?
Günümüzde çocukların en çok ihtiyaç duyduğu şey anlaşılmaktır. Onlar nasihat, eleştiri, yorum, onay, soru gibi tepkileri istemiyorlar. Karşılarında onları aktif dinleyip söylediklerini onlara yansıtacak birilerine ihtiyaç duyuyorlar. Bu şekilde rahatlayarak asıl sorun ve çözümlere ulaşabiliyorlar. Önemli olan ilk etapta, onların duygusal tıkanıklarını gidermek için onları anladığımız hissettirmek. Daha sonra uygun soru ve tekniklerle potansiyellerini ve hayallerini keşfetmelerine yardımcı olmak. Öğrenci koçu tüm bunları yaparak çocuğa aslında kapılar açıyor. Çocuğun ne önünde ne de arkasında duruyor, tam yanında ve onun hızında ilerliyor.

ÖĞRENCİ KOÇLUĞUNUN KATKILARI

Okulun kazanımları

Okulun akademik ve sosyal başarısı yükselir.

Öğrencilerde görülen disiplin problemleri büyük oranda ortadan kalkar.

İçinde bulunduğumuz çağın tehlikeleri ve tehditleri önlenir.

Yaratıcılığı ve başarıyı destekleyen eğitim ortamı yaratılır.

Okulun rekabet gücü artar.

 

Öğrencilerin kazanımları

Öğrenmeyi öğrenir ve öğrenmeyi sever.

Amaç ve hedef belirleme, projelendirme ve sonuçlandırma becerisi kazanır.

Sorumluluk duygusu, iç disiplin ve özgüven gelişir.

Problem çözme ve güçlüklerle baş etme yetenekleri artar.

Kendini tanır ve kendini yönetmeyi öğrenir.

 

21.10.2020 2058

20-11-202020-11-202019-11-202020-11-202020-11-202020-11-202021-10-202021-10-2020