2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Öğrenci Devamsızlık ve Akademik Başarı Takip ve  İzleme Değerlendirme Eylem Raporumuz Yayınlandı.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Öğrenci Devamsızlık ve Akademik Başarı Takip ve İzleme Değerlendirme Eylem Raporumuz Yayınlandı.

Okul yöneticilerimiz ,sınıf rehber öğretmenleri, ödül disiplin kurulu ,şube öğretmenler kurulu ve rehberlik birimimiz işbirliği aracılığıyla mazeretsiz devamsızlığı bulunan öğrencilerin velileriyle telefonla ya da okula davet edilmeleri suretiyle yüz yüze görüşmeler yapıldı.Veli Okul işbrliği neticesinde yapılan çalışmalar neticesinde devamsızlık oranı en asgari oranlara inmiştir.Bu başarımız sonucunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu Geleceğim Okulda projesi kapsamında Öğrenci Okul Dostu sertifikası almaya hak kazanmış bulunmaktayız.

Öğrencilerimizin  akademik başarıları takip ve değerlendirme amacıyla yapmış olduğumuz bireysel çalışma planları sayesinde ders başarılarının branş bazında artışını sağlamaktayız.Ders başarılarının devamlılık arz etmesi yönünde okul rehber öğretmeni tarafından öğrencilerimize ve velilerimize yönelik sınıf geçme sistemiyle ilgili bilgilendirme seminer programları yaparak okul-veli-öğrenci iletişim koordinasyonunu sağlamaktayız.

Ayrıca Rehberlik öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize birebir yapılan görüşmelerle başarısızlık ve devamsızlık nedenlerini tespit edilerek ilgili alanlar için tedbir alınması ve başarının sağlanması noktasında yapılması gerekenler müzakere edilmiştir.Yapılan müzakereler neticesinde öğrenci devamsızlığı ve bireysel ders takip çalışmaları sonucunda devamsızlık oranların en az seviyeye indiği akademik başarıların sınıf ve öğrenci not ortalaması bazında yükseldiği gözlemlenmiştir.

13.05.2019 238