12.Sınıf Öğrenci Velilerimizle Online Veli Toplantımızı Gerçekleştirdik.

12.Sınıf Öğrenci Velilerimizle Online Veli Toplantımızı Gerçekleştirdik.

12. Sınıf öğrenci velilerimizle Okul Müdürümüz Mehmet Salih YILDIZ başkanlığında, Müdür yardımcımız Abdulkadir NURCAN, sınıf rehber öğretmenleri Birsen PİŞTOFOĞLU,Tülay Aydın TUNCER, branş öğretmenlerimiz ve rehberlik öğretmenimiz Seda MURUTOĞLU'nun katılımıyla online veli toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımızda, son yayınlanan YKS sınavı yönetmelik ve genelgeler,öğrenci mezuniyet ve ÖSYM kaydı , ev ortamında yapılabilecek etkinlikler, rehberli çalışmaları, çocukların uyku, beslenme, dinlenme düzenleri, kitap okuma ,sınavlara hazırlık süreci ve covid-19 salgın hastalığı için alınması gereken önlemler gibi konular görüşüldü. Sınavın maskeli yapılabileceği düşünülerek maske ile çalışmaya alışmaları hatırlatıldı. Ağırlıklı olarak YKS sınavı ve öğrenci mezuniyet ve ÖSYM kaydı konuşulan veli toplantımız velilerimizin memnuniyetiyle tamamlandı.

12.Sınıf Online Veli Toplantımızdan Gündeme Dair Konu Başlıkları

1) Nüfus kağıdı eski olan 12.sınıf öğrencilerimiz sınav başvuru kağıdı ile randevuya gerek olmaksızın nüfus müdürlüklerine gidip kimliğini değiştirebilir. Veli refakat edebilir.
2) Eğer alt sınıflardan sorumlu geçtiği dersi olan öğrencimiz var ise bu sorumlu olduğu dersler üniversite sınav ve kazandığı takdirde üniversite kaydını etkilemeyecek. Kazandığı üniversiteye lise diploması teslim tarihi 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar okulda belirlenecek olan tarihlerdeki sorumluluk sınavına girerek derslerini geçip diplomasını alabilecektir.
3) Henüz herhangi bir resmî açıklama gelmedi fakat öngörümüze göre sınavda öğrencilerin maske takıyor olma ihtimali çok yüksek olacak. Bundan dolayı deneme sınavlarını çözerken maskeli olmaları önemli. Bu saatten itibaren deneme sınavlarını dakika tutarak, maskeli, oturduğu yerden kalkmadan, birşey yeyip içmeden tıpkı gerçek sınav formatında olduğu gibi çözmesi rehberlik servisimiz tarafından ısrarla rica edilmektedir. Öğrencilerimizin her hafta sonu Cumartesi saat 10.00 da TYT, Pazar saat 10.00 da AYT denemesi çözmesini tavsiye ediyoruz.
4) Öğrencilerimizin uyku düzeni ile ilgili bir problemi varsa acilen çözüme kavuşturulmalı. Erken saatte kalkıp uygun saatte yatmalarına yardımcı olmalıyız. Çünkü sınav günü erken saatte kalkıp kahvaltı yapmış motivasyon ve performansı için çok önemli.

5) Sınava girilecek okulun mutlaka öncesinde adres olarak kontrol edilmesi ve gidip görülmesi gerekiyor. Kaç dakikada gidildiği hesaplanmalı. Zira geç kaldığı için sınava alınmayan öğrencilerin olduğu unutulmamalı.

6) Ailenin pandemi durumunu evde yoğun bir şekilde yaşaması, çocucuğun kaygı durumunu artıracağı için sınav stresini de tetikleyebilir. rehberlik servisimiz çok fazla haber izlenmemesi, sürekli bir salgın durumu içinde olduğumuz durumunun evde güncel tutulmaması gerektiğini tavsiye ediyor.
7) Öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde EBA kullanımının yaygınlaştırılması, TRT EBA TV derslerine katılımın arttırılması, Onlar için canı gönülden gayret gösteren ve onların eksikleri doğrultusunda ders yapmaya hazır öğretmenlerimiz için büyük önem taşıyor.Öğrencinin derse girmeden bireysel çalışması başarısını sürekli artırmaz. Öğrencinin haftada iki ya da üç kez de olsa derse girmesi ona bir disiplin kazandıracaktır. Özellikle tüm günü evde geçiren öğrencinin bu disipline ne kadar ihtiyaç duyduğunu gözlemliyoruz birlikte.Öğrencilerimizin YKS sınavı sürecinde yaşayabilecekleri herhangi bir olumsuzlukta sınıf rehberlik öğretmeni,rehberlik öğretmeni ve okul idarecilerimizle mutlaka iletişime geçmeleri istendi. Uzaktan eğitim süresince online veli toplantılarımızın devam edeceği hatırlatıldı ,öğrenci velilerimizin dilek ve temennilerinin görüşülmesi ile toplantımız sona erdi.

Online veli toplantısı gerçekleştiren tüm yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

  Son olarak değerli velilerimiz okulumuzun Instagram canlı yayınlarında kıymetli konuklarımız oluyor. Siz değerli velilerimizi de programları izlemeye davet ediyoruz.Birbirinden değerli konuklarımızı Instagram hesabımız  https://www.instagram.com/hasbahceimamhatip takip edebilirsiniz.

Hayırlı Razamanlar..

18.05.2020 485

18-05-2020