06.05.2019 ve 13.05.2019 Tarihlerinde Yapılacak Olan Ortak Yazılı Sınavlarla İlgili Kılavuz Yayımlanmıştır.

Ortak Sınav İçin Dikkate Alınması Gerekenler:

1.6 Mayıs 2019 Pazartesi günü Ortaokullarda 5 ve 7. Sınıflar için Türkçe; 10. Sınıflar için Türk Dili ve Edebiyatı ortak sınavı yapılacaktır. (13 Mayıs’ta da aynı kademelere Matematik sınavı yapılacaktır).

2.Sınavın yapılacağı sabah okul müdürleri “istanbulodm.meb.gov.tr/odmgiris” adresindeki sınav portalından kendi şifreleri ile soruları indirip çoğaltacaklar.

3.Okul müdürlükleri sınav evraklarını gözetmen öğretmenlere sınav başlamadan 15 dakika önce imza karşılığı teslim edip sınav bitiminde teslim alacaktır.

4.BEP kapsamındaki öğrencilerin soruları dersine giren öğretmenler tarafından hazırlanacak, diğer öğrencilerle aynı anda uygulanacak ve optikleri dosyaya konulmayacaktır. Değerlendirmeye alınmayacaktır.

5.Sabahçı ve Tam gün eğitim veren kurumlarda sınav saati: 11.00’de, öğlenci okullarda saat:14.30’da başlayacaktır.

6.Sınav süresi 40 dakikadır. Zorunlu bir durum gerekmedikçe öğrencilerin sınıftan çıkması yasaktır. (Zorunlu hallerde bir gözetmen eşliğinde çıkmalılar).

7.Yanlış sayısı doğru sayısını etkilemeyecektir.

8.Sınava katılamayan öğrenciler için telafi sınavı yapılmayacaktır.

9.Ortak sınavda alınan puanlar bu seneye mahsus olmak üzere e-okul sistemine girilmeyecektir.

10.Sabahçı ve tam gün eğitim veren okullar tüm sınav evraklarını “Mavi Dosya” içine, öğlenci okullar “Kırmızı dosya” içine ekleyeceklerdir. Uygulanmış sınıf sayısı kadar şeffaf poşet dosya içine ortak sınavın uygulandığı sınıfın optikleri, sınıf yoklama listeleri(EK6) ve varsa tutanakları poşetin üst tarafından bantlayarak yerleştirecekler. (Her sınıfın evrakı ayrı ayrı şeffaf poşet dosyaya konulup üstten bantlanacaktır. Tüm şeffaf poşet dosyalar da Mavi ya da Kırmızı dosyaya konulacaktır.)

11.Ortaokullar 5.ve 7. Sınıf optiklerinin ayrı olduğu 2 farklı dosya oluşturacaktır. 5,7 ve 10. Sınıfların aynı okulda öğrenim gördüğü durumlarda her bir sınıf düzeyi için ayrı dosya oluşturulacaktır.

12.Sınavın işleyişiyle ilgili detaylar şartnamedeki bilgilere göre okul müdürlüğü tarafından öğretmenlere duyurulacaktır.

13.Dersi boş olan sınıflar için okul idaresi tedbir alacaktır.

14.Okullar sınav bittikten sonra tüm evrakları en geç 1 saat içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tutanak ile teslim edeceklerdir.

04.05.2019 450

meb_iys_dosyalar/34/13/758711/dosyalar/2019_05/04215012_29165038_Ek-1.pdf